Itsenäisyyspäivä 2011, tarkempi versio

 Tiistai 6.12.2011




Yle TV1


23.45 Ulkolinja: Diktaattorin syksy
Euroopan viimeisen diktatuurin talous on romahtanut - kauanko itsevaltainen Aljaksandr Lukashenka vielä johtaa Valko-Venäjää?
00.40 Oddasat
Saamenkieliset tv-uutiset. Stereo. Tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.
00.55 Uutisikkuna
04.00 Uutisikkuna
08.00 Tv-uutiset
08.05 Karhun valtakunta
Pohjoinen havumetsävyöhyke on karhun ominta valtakuntaa. Luontokuvaaja Kari Kemppainen on kuvannut karhujen käyttäytymistä eri vuodenaikoina suomalaisessa maisemassa. O: Pekka Mandart ja Kari Kemppainen.
09.00 Tv-uutiset
09.05 Jokirotkon salaisuus
Norjalaisen Juvli-joen kanjonista kuuluu salaperäinen ääni, mutta mikä on äänen aiheuttaja? Joen putous jäätyy talvella ja komeissa maisemissa liikkuu korppeja haaskalla ja myös näätiä ravinnonhaussa.
09.30 Sydämen asialla: Vaiteut salaisuudet
Kun kylään häitään viettämään palannut ikääntynyt popmanageri löytyy kuolleena, poliisi epäilee murhaa - mutta kuka murhaisi kuolevan miehen? Peggy kärsii äkillisestä muistinmenetyksestä.
10.20 Kuningaskuluttaja
Joulukinkkujen maaottelu: Suomi vs. Tanska. Luomupossun helppo elämä? Lähiruokakauppojen hinnat vertailussa. Kolmen kovan testissä pippurimyllyt.
10.50 Paikan kertomaa: Helsingin yliopistomuseo
Uudessa yliopistomuseossa näkyy Helsingin yliopiston taipale Turun akatemian perustamisesta eli vuodesta 1640 tähän päivään saakka.
11.00 Tv-uutiset
11.05 Matka Sokolowiin
Elokuvaohjaaja Mikko Piela kuulee että, Sokolowissa, Puolassa, asuu Piela-nimisiä ihmisiä. Mutta ovatko Suomen Pielat puolalaisia vai Puolan Pielat suomalaisia? T: Katharsis Films Oy.
11.45 Metsurit
Lyhytelokuvassa (1979) on vastakkain kaksi näkökulmaa, perinteinen metsätyö ja moderni metsäteknologia. Ohjaus ja käsikirjoitus Erkko Kivikoski.
11.55 Jumalanpalvelus
Suomen itsenäisyyspäivän ekumeenisessa juhlajumalanpalveluksessa Helsingin tuomiokirkossa laulaa Viva vox -kuoro. Saarna piispa Seppo Häkkinen, liturgeina Matti Poutiainen ja Päivikki Ahonen.
13.00 Hehkulamppuhuijaus
Tavarat voisivat kestää moninkertaisesti sen ajan mitä ne nyt kestävät. 1920-luvulla syntyi kartelli, joka päätti kuinka pitkään lamppu saa toimia. Näin lisättiin kysyntää ja käytäntö levisi muihin tuotteisiin.
14.00 A-studio
Ajankohtaisohjelma. Mahdollisuus ymmärtää.
14.30 Luontohetki: Luonto muotoilijana
5/6. Tuijottava katse. Neitoperholla on jokaisessa siivessään iso, värikäs silmätäplä, jonka tarkoitus on hämätä saalistajaa. Etelä-Amerikassa on suuria päiväperhoja, joiden silmätäplät muistuttavat pöllön silmiä.
15.00 Tv-uutiset
15.05 Historiaa: Kuka löysi pohjoisnavan?
Vuonna 1909 amerikkalaiset Robert E. Peary ja Frederick A. Cook ilmoittivat kumpikin löytäneensä ensimmäisenä pohjoisnavan. Uusi tutkimus on paljastanut, että molempien väitteisiin on syytä suhtautua varauksellisesti.
15.55 Strada
Strada on vauhdikas kulttuuriohjelma joka ei kaihda päivän puheenaiheita ja yllättää tekijät itse teossa. Juontajina Sanna Stellan ja Ivan Puopolo.
16.25 MOT
Puolen tunnin ajankohtaisdokumentti kertoo tarinoita Suomesta ja maailmalta, usein yllättävästä näkökulmasta, ja pintaa syvemmältä.
16.55 Viittomakieliset uutiset
17.00 Tv-uutiset
Teksti-TV 335.
17.10 Sydämen asialla: Ristiriitaisia viestejä
Carol pyytää Masonia tutkimaan ikääntyneen potilaan äkillistä kuolemaa. Ginan synnytyksen aika lähestyy.
18.00 Kuuden Tv-uutiset ja sää
Mukana talous kulttuuri ja urheilu.
18.20 A-studio
Viimeinen kesä Kultarannassa. Tasavallan presidentti Tarja Halonen oppaana Kultarannan puistoissa. Toimittaja Risto Makkonen
18.35 Linnan etkot
Suorassa lähetyksessa valmistaudutaan juhlailtaan. Mitä ensikertalaiset jännittävät? Tarmo Ropposen veteraanivinkit. Mitä muodin asiantuntijat odottavat illan pukuloistolta? Juontajina Satu Miettinen ja Jyrki Saarikoski.
18.50 Itsenäisyyspäivän vastaanotto
Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto suorana lähetyksenä televisiossa ja internetissä. Tunnelmia välittävät juontajat Marjukka Havumäki ja Matti Rönkä, muotiasiantuntijana toimii Hanna Sarén.
20.30 Tv-uutiset ja sää
Teksti-TV 335.
20.45 Itsenäisyyspäivän vastaanotto
Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto suorana lähetyksenä televisiossa ja internetissä. Tunnelmia välittävät juontajat Marjukka Havumäki ja Matti Rönkä, muotiasiantuntijana toimii Hanna Sarén.
22.15 Linnan jatkot
Linnan säihkyvimmät parit ja vuoden nimet Munamiehestä MM-sankareihin. Tunnelman takaa Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, tähtivieraana Arja Saijonmaa. Suoran lähetyksen juontavat Satu Miettinen ja Jyrki Saarikoski.
23.10 Prisma: Nautinto ja kipu
Michael Mosley perehtyy kivun ja nautinnon biologisiin syntymekanismeihin sekä niiden merkitykseen evoluutiomme kannalta. Nautinnot jäsentävät maailmaa mielekkääksi ja kipuakin voi sietää palkkion toivossa. T:BBC.
00.00 Oddasat
Saamenkieliset tv-uutiset. Stereo. Tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.
00.15 Uutisikkuna
04.00 Uutisikkuna
05.55 Tosi tarina: Kaiku New Yorkista
Jaana ja Paula esittävät laulujaan New Yorkin metrossa ja taidekahviloissa. Naiset uurastavat Kaiku-yhtyeessään ja toivovat, että amerikkalaiset innostuisivat suomenkielisestä kansanmusiikista. Ohj. Erkki Määttänen. Uusinta.



Yle TV2


23.25 Pressiklubi
Mikä oli viikon kiinnostavin uutinen? Miksi siitä tuli uutinen? Ruben Stillerin isännöimä Pressiklubi vastaa.
00.05 Uutisikkuna
04.00 Uutisikkuna
06.50 PIKKU KAKKONEN
Ohjelmaa perheen pienimmille. yle.fi/pikkukakkonen
06.53 Elmeri: Elmeri ja sammakko
Pikkutiikeri Elmeri ja ystävänsä Sulevi kulkevat taikaputouksen läpi. Virta vie heidät uusiin seikkailuihin. Amerikkalainen piirrossarja perustuu Rosemary Hoylandin lastenkirjoihin.
06.58 Saari
Musiikillinen animaatioretki ystävysten maailmaan.
07.02 Timppa: Timppa telttailee
Laten kaveri ja lampolan kuopus viskaa tutin naulaan, nappaa nallen kainaloon ja lähtee päiväkotiin. Nokkela poika oppii joka päivä jotain uutta. T: Aardman Animations.
07.15 Pasin ja Kielon valtakunta: Juhlat
Roosa ja Vuokko täyttävät vuosia, ja on aika järjestää juhlat. Tänä vuonna kuningas haluaisikin pitää hieman rauhallisemmat juhlat.
07.27 Pannukakku
Pannukakku ampaisee pannulta lentoon. Takaa-ajajien joukkoon liittyy yksi jos toinenkin. Saksalainen animaatio.
07.34 Neppajymykerho
Neppajymykerhossa Tinja miettii apina-asioita kerholaisten kanssa. Tehtävät osoitteessa yle.fi/pikkukakkonen.
07.42 Joulukalenteri
Tuhmaiän tarkoitus. Onko tuhmaikä tarttuvaa? Sitä joutuu Toljanteri pohtimaan, kun hän löytää Tuulikin äkäisenä huoneestaan.
07.51 Dinojuna
6/40. Nopeat ystävät. T-Rexin hampaat.
08.15 GALAXI
Koululaisten oma aamu-tv. yle.fi/galaxi
08.17 Bofori: Puuskalan kummitus
Boforissa eletään hyytävissä tunnelmissa, kun kaupungin kaduilla vaeltaa aave. Selvittävätkö Puuma ja Kleopatra tiimeineen tämän mysteerin? Nettipeli osoitteessa yle.fi/bofori.
08.50 Heidi
(Englanti 2005) Viehättävä perhe-elokuva sveitsiläisestä orpotytöstä, joka elää Alppien komeissa vuorimaisemissa juron isoisän hoivissa. O: Paul Marcus. N: Emma Bolger, Geraldine Chaplin, Max von Sydow.
10.30 Lumisen virran mies: Paluu
McGregorin perheen tarina jatkuu. Australialainen draamasarja.
11.15 Meillä asuu sarvikuono
Mustasarvikuonon poikanen on erikoinen kotieläin. Zimbabwessa safaripuistoa pitävä pariskunta on kasvattanut orvon sarvikuonon, joka täyttää vuoden ja alkaa käydä liian isoksi. Australialainen dokumentti.
12.00 Seitsemäs taivas: Viikon vieras Maarit Tastulan haastateltavana
12.50 Tuntematon sotilas
(Suomi 1955, 169') N: Kosti Klemelä, Heikki Savolainen, Reino Tolvanen, Veikko Sinisalo, Åke Lindman. Väinö Linnan romaani konekiväärikomppanian vaiheista jatkosodassa Edvin Laineen ohjaamana klassikkoelokuvana.
15.40 Itsenäisyyspäivän konsertti
Suorassa lähetyksessä Espoo-areenalla esiintyvät Anna Puu, Club For Five, Garbriel Suovanen, Espoon sotaveteraanikuoro ja lapsikuoro Vox Lapsus. Orkesterina Se ensemble, joht. Erkki Lasonpalo. Juontajana Georg Dolivo.
16.40 Poika ja ilves
Villieläin ystävänä, erämaa piilopaikkana, edessä suuri seikkailu ! Koko perheen elokuva. N: Konsta Hietanen, Antti Virmavirta. K: Ville Suhonen, Martin Daniel. O: Raimo O. Niemi. T: Wildcat Production, 1998.
18.20 Itsenäisyyspäivän paraati
Puolustustusvoimien valtakunnallinen paraati marssitaan Tampereella. Paraatiin osallistuu n. 1 000 henkilöä ja 50 ajoneuvoa lähinnä Länsi-Suomen Sotilasläänistä.
18.50 Tv-uutiset
19.00 Urheiluruutu
19.05 Kakkosen talvisää
19.10 Lauri Tähkä - elämä on hieno laji
"Jos musiikin tekemisestä katoaa tunne, niin sitten on paras vaihtaa alaa ja ryhtyä vaikka kokiksi. Onneksi tunnetta ja paloa on kuitenkin riittänyt", sanoo kokkikoulunkin käynyt muusikko Lauri Tähkä.
20.00 Uusi päivä: Osa 131: "Jotain vanhaa, jotain lainattua
" Marikan perintöhuntu kokee kovia. Jani varoittaa Vilmaa Karrista. Ensiolle ei tie riitä.
20.30 Wallace ja Gromit keksintöjen maailmassa
1/6. Luontoäidin oivalluksia. Keksijämestari Wallace lähtee koiransa Gromitin kanssa tutkailemaan muiden keksijöiden aikaansaannoksia. Luontokin pursuaa keksimisen iloa: termiittikeossa toimii ilmanvaihto nerokkaasti.
21.00 Ajankohtainen kakkonen Special: Suur-Suomen lapset
Jatkosodassa suomalaissotilaille syntyi satoja avioliiton ulkopuolisia lapsia Itä-Karjalassa. Isien sukua etsitään yhä. Aunukselaisen Valentinan etsintäkuuulutus tärppäsi.
21.35 Jalkapallon Mestareiden liiga
6. kierroksen ottelu Chelsea - Valencia. Selostus Niki Juusela. Refereras på svenska av Chriso Vuojärvi.
23.50 Sisu
Sisu - tarinoita urheilusta!
00.20 Jalkapallon Mestareiden liiga
Kooste kuudennen kierroksen otteluista.
00.50 Uutisikkuna
04.00 Uutisikkuna



MTV3


23.35 Burn Notice: Elämä lapselle
Amerikkalainen komediallinen toimintasarja agentista, joka tiedusteluyhteisön mustalle listalle yllättäen jouduttuaan alkaa Miamissa auttaa muita kiperiin tilanteisiin ajautuneita ja selvittää, kuka hänet oikein käräytti. Tuotantoyhtiö: Fox Television Studios.
00.35 Kimppadiili
Päivittäin vaihtuvat huipputuotteet ja -palvelut sinulle ja kavereillesi alennettuun hintaan. Katso diilin tiedot: Kimppadiili.fi
00.50 Joulun Unelma
Tee unelmistasi totta ja voita jouluaattona 24 000 euroa Joulun Unelmasta! Lisäksi sinulla on mahdollisuus voittaa joka päivä jaettavia upeita tuotepalkintoja!
01.50 Joulutervehdys
Lähetä iloiset jouluterveisesi suoraan lähetykseen ja osallistu jouluaiheiseen keskusteluun!
06.00 Joulun Unelma
Tee unelmistasi totta ja voita jouluaattona 24 000 euroa Joulun Unelmasta! Lisäksi sinulla on mahdollisuus voittaa joka päivä jaettavia upeita tuotepalkintoja!
07.00 Kimppadiili
Päivittäin vaihtuvat huipputuotteet ja -palvelut sinulle ja kavereillesi alennettuun hintaan. Katso diilin tiedot: Kimppadiili.fi
07.15 Aamusää
Aamusää kertoo alkavan päivän sään niin Suomesta kuin maailmaltakin.
08.00 Studio55.fi: Sodan traumat
Markku Veijalaisen vieraana aiheeseen Hiljaisuus-elokuvan myötä perehtynyt näyttelijä Ilkka Heiskanen. Keskusteluohjelma aikuiseen makuun. Uusinta.
08.35 Smurffit
Tässä tulevat jälleen kaikki salaperäisen metsän pikku smurffit, joita ilkeä Velho Rontti-kissansa kanssa yrittää pyydystää.
09.05 Madagascarin pingviinit
Antoisa aatonaatto . Madagascar-elokuvaan perustuva suomeksi puhuttu animaatiosarja, jossa New Yorkin eläintarhan asukit käyvät jatkuvaa nahistelua siitä, kuka onkaan eläintarhan valtias.
09.35 Leo
Animaatio Leosta, maailman epäonnisimmasta leijonasta, joka joutuu mitä kummallisimpiin seikkailuihin, mutta ei suostu antamaan periksi.
09.40 Leo
Animaatio Leosta, maailman epäonnisimmasta leijonasta, joka joutuu mitä kummallisimpiin seikkailuihin, mutta ei suostu antamaan periksi.
09.45 Tunteita ja tuoksuja: Putkia näkyvissä!
. Lauren hakkaa tyrmän seiniä saadakseen niihin aukkoja. Hän käskee myös nilkkavaivaisen Sheilan nousta auttamaan. Naiset tekevät töitä, ja pian näkyviin ilmestyy ohuita putkia, mutta mitä putkia ne ovat? Tuovatko ne lisähappea? Vai kaasua? Michael on nukahtanut viskipullonsa ääreen näkemään kauniita unia rakkaastaan. Ovikello soi. Paul tulee ja tuo kahvia. Hän tuo myös uutisia poliisin toiminnasta. Victoria hyväksyy Brad Carltonin uudenvuodenaattona esittämän kosinnan. Brad on siis tehnyt päätöksiä naisasioissaan! Sharonille kihlaustieto on isku. John Abbott herää tajuttomuustilastaan, ja omaiset kertovat hänen olleen auto-onnettomuudessa. Muistaako John ampumisen? Amerikkalainen saippuasarja Genoa Cityn ihmisistä. - Vuoden 2006 amerikkalaiset jaksot alkavat.
10.40 Emmerdale: Kahvila kaupan
Nyyhkivä Nicola ei suostu muuttamaan, mikä kiristää Lexin ja Carlin hermot äärimmilleen. Leylan rakkauselämä kukoistaa, mutta onko hänellä vaaliväittelyssä pitämänsä palopuheen jälkeen enää työpaikkaa? Bob on stressaantunut kyläkaupan ja kahvilan huutokaupasta, mutta Brendalla on vielä ässä hihassaan. Emmerdalen kylän asukkaiden elämänmenoa seuraava draamasarja.
11.10 Emmerdale: Vauva mielessä
Carl tyrmää Lexin lapsentekohaaveet. Andy haluaisi Maisien auttavan kotitöissä, mutta maatilan kova arki ja äitipuolena oleminen alkaa kyllästyttää laiskanletkeään elämään tottunutta naista. Leyla kävelee suoraan Nathanin ansaan. Nicola kertoo Laurelille mullistavia uutisia. Emmerdalen kylän asukkaiden elämänmenoa seuraava draamasarja.
11.40 Harry Potter ja salaisuuksien kammio
Rakastetun velhopojan Harry Potterin toisessa seikkailussa hän Dobby-haltian varoituksista piittaamatta palaa kouluun Tylypahkaan. Siellä tapahtuu kummia: ihmiset jähmettyvät oudon lumouksen voimasta, ja salaperäinen seinistä kumpuava ääni vainoaa Harrya...Ohjaaja: Chris Columbus, USA 2002. Pääosissa: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Richard Griffiths, Fiona Shaw, Julie Walters.
14.40 Miehen puolikkaat: Puhdas kuin pulmunen
Charlien äiti tekee tarjouksen, jota Chelsean on vaikea vastustaa. Charlie ja Alan lähtevät baariin tuhoisin seurauksin. Amerikkalainen komediasarja.
15.10 Biisikärpänen
3. semifinaali.
16.05 Korkojen kera
17.05 Kauniit ja rohkeat: Teissä on ampiaisen energiat, Amber ja äiti!
. Amber paljastaa äidilleen, että hän ja Liam olivat intiimisti. Mahtavaa, ja nyt Tawny haluaa, että tytär saisi Liamin rakastumaankin itseensä. Olisi pieni kiire kun Carlkin jo penää palkkiotaan. Kun Liam tulee huvilalle, Amber pyytää häntä uudelleen sänkyyn. Miten käy? Hope ja Oliver kuuntelevat musiikkia. Oliver riisuu paitansa ja avaa Hopenkin nappeja. Suudelma kestää, ja takkatuli palaa, mutta Hope ei kykene jatkamaan ja on pahoillaan. Oliver sanoo, että hän kärsivällinen - ja Hope voi todellakin luottaa häneen, mitä tahansa toivookin. Liam kolkuttaa oveen ja panee merkille pariskunnan puolipukeisuuden. Oliver käskee pojan painua tulevansa lapsensa äidin luo. Hope juoksee ovelle huutamaan, että kuinka Liam voi tehdä hänelle niin, ooh. Amerikkalainen saippuasarja Los Angelesin muotimaailmasta.
17.30 Kauniit ja rohkeat: Keneltä sait viisaustartunnan, Liam?
. Liam kertoo isälleen olleensa Amberin kanssa sängyssä. Hän näyttää myös lapsen ultraäänikuvaa. "Tässä on seuraava Spencer. Rakastan Hopea, mutta haluan myös olla tulevan lapseni isä", hän sanoo. Paljastamatta lähdön syytä Bill kertoo Katien lähteneen kotoa. Liam sanoo, että he ovat nyt tavallaan samassa tilanteessa - miehiä, jotka ovat menettäneet naistensa myötä kaiken. Bill osoittaa ikkunasta avautuvaa Los Angelesin liikekeskustaa ja sanoo, että siellä se on, heidän bisneksensä, joten he eivät ole menettäneet kaikkea, vaan heillä on toisensa ja heillä on yhtiönsä, ja tuo tuolla on heidän imperiuminsa. "Työ ei riitä elämänsisällöksi, isä", Liam sanoo. Bill väittää, että rakkaus tekee ihmisen hulluksi. Liam pyytää isää menemään Katien luo, sillä juuri se nainen on tuonut elämään pehmeyttä ja paljon muuta suurta. Bill kysyy, mistä poika on saanut viisautensa. "Et kai vain minulta?" Hope istuu kotona, katsoo yhteiskuvia itsestään ja Liamista ja itkee. Kop, kop. Liam seisoo Brookelan ovella. He lukkiutuvat suudelmaan. Liam on totinen ja näyttää syylliseltä. Amerikkalainen saippuasarja Los Angelesin muotimaailmasta.
18.00 Emmerdale: Karkuteillä
Jimmy on saanut tarpeekseen ja heittää Nicolan romppeet jätesäkeissä pihalle. Sosiaalityöntekijä käy Andyn ja Debbien luona huoltajuuskäsittelyn tiimoilta. Pahaksi onneksi Victorian keskittymiskyky herpaantuu lapsenvahtivuorossa ja Sarah lähtee omille teilleen. Rodney sanoo muutaman tiukan sanan Jimmylle Villapakassa. Emmerdalen kylän asukkaiden elämänmenoa seuraava draamasarja.
18.30 Emmerdale: Minuahan ei osteta!
. Sandy kerää kylän varttuneemman väen riehakkaaseen korttirinkiin Villapakan takahuoneeseen. Leyla aloittaa uudessa työssään Kartanon toimistolla ja joutuu heti Nathanin manipuloinnin kohteeksi. Eli ja Aaron ovat paraikaa ryöväyshommissa, kun Cain sattuu paikalle poliisit vanavedessään. Debbie epäilee isänsä kaavailevan jälleen katoamistemppua. Emmerdalen kylän asukkaiden elämänmenoa seuraava draamasarja.
19.00 Seitsemän Uutiset
19.20 Päivän Sää
19.30 Step Up
Tanssin hurmaa pulppuava draama köyhästä Tylerista, joka asuu kasvattivanhempiensa luona Baltimoren slummissa ja rikkaasta Norasta, joka asuu hienossa talossa äitinsä kanssa. Kahta erilaista nuorta yhdistää rakkaus tanssiin. Mitä tapahtuu, kun Tyler päätyy siivoamaan taidekouluun, jossa Nora opiskelee, ja tyttö tarvitsee koulun loppuesitykseen kipeästi tanssiparia? Triviaa: pääosan esittäjät rakastuivat ja ovat nykyisin naimisissa keskenään. Ohjaus: Anne Fletcher, USA 2006 (104). Pääosissa Channing Tatum, Jenna Dewan, Damaine Radcliffe, De'Shawn Washington, Drew Sidora.
21.35 Pilanpäiten
Arkipäivän sattumuksille perustuva hullunhauska piilokameramainen sketsiohjelma.
21.45 Pilanpäiten
Arkipäivän sattumuksille perustuva hullunhauska piilokameramainen sketsiohjelma.
22.00 Kymmenen uutiset
22.20 Päivän Sää
22.25 Tulosruutu
Tiivistelmä päivän urheilutapahtumista.
22.35 C.S.I. Miami: Isää etsimässä
Horatio joutuu paneutumaan Delkon menneisyyteen kun tämä joutuu keskelle ammuskelua motellissa.
23.35 Muodon vuoksi: Sukupuolen rajoilla
Christian yrittää tavata vankilassa viruvaa Mattia, mutta joutuukin tekemisiin tämän karun, kiristystä harrastavan sellikaverin kanssa. Erica ja Renaldo tekevät kaikkensa voittaakseen lapset puolelleen samalla kun Sean ja Julia valmistautuvat kuumeisesti huoltajuusoikeudenkäyntiin. Edellisessä jaksossa sukupuolenvaihdosleikkaukseen päätynyt Alexis tulee klinikalle uuden probleeman kanssa. Amerikkalainen draamasarja plastiikkakirurgiaklinikan arjesta, 6. kausi.
00.35 30 Rock
Vallanperimysvilunkia. Jack saa kuulla riemu-uutisen: hänet halutaan firman pääjohtajaksi edellisen vallanpitäjän jäädessä eläkkeelle. Pian kuitenkin selviää, ettei vallanperimys välttämättä sujukaan ongelmitta, sillä pääjohtajan niljakas vävyehdokas tavoittelee samaa johtoasemaa. Toisaalla Tracy keksii täyteläisen tavan päästä historiankirjoihin. Jaksossa vierailee Sukuvika-sarjasta tuttu Will Arnett! Amerikkalainen komediasarja, jossa pääkirjoittaja Liz Lemon käsikirjoitustiimeineen seikkailee televisiomaailman kulisseissa.
01.05 Kimppadiili
Päivittäin vaihtuvat huipputuotteet ja -palvelut sinulle ja kavereillesi alennettuun hintaan. Katso diilin tiedot: Kimppadiili.fi
01.20 Joulun Unelma
Tee unelmistasi totta ja voita jouluaattona 24 000 euroa Joulun Unelmasta! Lisäksi sinulla on mahdollisuus voittaa joka päivä jaettavia upeita tuotepalkintoja!
02.20 Joulutervehdys
Lähetä iloiset jouluterveisesi suoraan lähetykseen ja osallistu jouluaiheiseen keskusteluun!
05.05 Kimppadiili
Päivittäin vaihtuvat huipputuotteet ja -palvelut sinulle ja kavereillesi alennettuun hintaan. Katso diilin tiedot: Kimppadiili.fi
05.20 Aamusää
Aamusää kertoo alkavan päivän sään niin Suomesta kuin maailmaltakin.



Nelonen


23.55 Pulmuset: Neitsytneuvoja Bud
Bud joutuu auttamaan puhelimitse tyttöjä, jotka haluavat pysyä neitsyinä avioliitoon asti. Al ja Peggy eivät pysty päättämään minkä elokuvan vuokraisivat. Amerikkalainen komediasarja. 9. tuotantokausi.
00.25 Pelastushelikopteri
Ilmari, Joroinen. Ilmari lentää hoitamaan miestä, joka on saanut vakavia hengitysvaikeuksia ampiaisenpistosta. Potilaan vapauttaminen metsään syöksyneestä autosta onnistuu pelastusyksikköjen saumattomalla yhteistyöllä. Kotimainen dokumentaarinen sarja. 1. tuotantokausi. (21')
00.55 NCIS Los Angeles: Sattuma korjaa satoa
NCIS tutkii murhaa, jonka tekijästä ei näytä jääneen minkäänlaisia todisteita. Apuun rientää Abby Sciuto, jolla on oma teoriansa murhaajasta. Vierailijana NCIS Rikostutkijat -sarjan Pauley Perrette. Amerikkalainen draamasarja. 1. tuotantokausi. (41')
01.55 Totuuden miekka: Hartland
Richard ja Kahlan palaavat Hartlandiin, joka on joutunut Darken Rahlin vallan alle. He toivovat löytävänsä kadonneet kaupunkilaiset, mutta törmäävät järkyttävään salaisuuteen. Onko Richardin veli tiennyt salaisuudesta, vai onko Rahl petkuttanut häntäkin? Amerikkalainen seikkailusarja. 1. tuotantokausi.
02.55 Ostosruutu
03.10 Älypää-TV
Testaa tietosi ja voita palkintoja Suomen suurimmassa tietovisassa!
07.00 Stuart Little
Päivä huvipuistossa. Stuart ja George päättävät yrittää käydä huvipuiston kaikissa laitteissa yhden päivän aikana. Amerikkalainen suomeksi tekstitetty animaatiosarja. 1. tuotantokausi.
07.25 Disney esittää: Finias ja Ferb
Antiikin ihmeitä / Rysän päältä. Antiikin ihmeitä: Perinteikkäässä Finias ja Ferb -seikkailussa pojat päättävät järjestää antiikin vaunukisat saatuaan historianoppia museosta. Kisa muuttuu täysiveriseksi kilpailuksi, kun pojat ja Buford syöksyvät läpi Danvillen katujen. Candace taas tuntuu kaikkien mielestä muistuttavan museossa ollutta Medusaa. Rysän päältä: Kerrankin Candacella on tukea - tv-ohjelma, joka yrittää saada pojat rysän päältä kiinni. Pojat rakentavat koskenlaskulaitteen, jolloin Candace ja Rysän päältä -ohjelman kuvaajat saavat kaiken nauhalle. Saako Candace annettua pojat tällä kertaa ilmi, vai sotkeeko Tohtori T:n paha suunnitelma jälleen kaiken? 1. tuotantokausi.
07.50 Disney esittää: Aku ja kumppanit
Ja kisa alkaa. Hevoskisoissa voi voittaa sievoisen summan rahaa, jos osaa veikata oikein. Toiset tutkivat hevosten anatomiaa ja sukutauluja, toiset valitsevat suosikkinsa arpomalla. Amerikkalainen suomeksi tekstitetty animaatiosarja.
08.00 Red Caps
Joulupukin ilkeä kaksoisveli haluaa vallata lasten mielet ja levittää pahaa maailmassa. Pukin avuksi ilkimyksen aikeita estämään rientää erikoispartio, johon kuuluu tonttujen lisäksi yksi ihmispoika. Erikoispartio huolehtii siitä, että kaikki lapset saavat jatkossakin elää hyvässä maailmassa. Kotimainen suomeksi puhuttu animaatiosarja. (26')
08.25 Lazy Town: Tuplapulma
Pormestari lähtee viikonlopuksi pois ja Robi esittää Pormestaria voidakseen muuttaa LazyTownin järjestyssäännöt - ja käskee myös Sportacusta poistumaan ikiajoiksi! Juuri kun näyttää siltä että Robi onnistuu, Pormestari ja Sportacus palaavat LazyTowniin pelastamaan kaikki rähmäiseltä kohtalolta. Suomeksi puhuttu animaatiosarja. 2. tuotantokausi.
08.55 James Martin: Herkullista
Kirjolohi. James Martin valmistaa savulohisalaattia ja teellä savustettua lohta. Englantilainen ruokaohjelma. 1. tuotantokausi. (23')
09.25 Vauvan tarina: Suunnitelmat uusiksi
Rankan lapsuuden jälkeen Francesse on löytänyt onnen. Hänellä ja hänen aviomiehellään Chrisillä on poika, ja nyt luvassa on vielä tyttö. Sektiolle on jo varattu aika, mutta miten käy huolella laadittujen suunnitelmien, kun vauva tahtookin maailmaan aiemmin? Amerikkalainen sarja. 12. tuotantokausi.
09.55 Morsiandieetti: Prinsessaprojekti
Desiree rakastaa tuhteja aamupaloja, pizzaa ja viiniä, ja tulevan morsiamen hääpuku mahtuukin vain hädin tuskin kiinni. Motivaatiota kuntoiluun ja dieetin noudattamiseen on silti vaikea löytää, varsinkin kun tukijoukot jatkavat herkuttelua vieressä. 2. tuotantokausi.
10.25 Pikakurssi kodinostoon: Läpimurto
Justin ja Karina haluavat löytää Toronton esikaupungista kodin, johon he voivat muuttaa ennen häitään. Sandra auttaa tätä kihlaparia etsimään sopivan kokoista ja hintaista asuntoa. Onko tarjontaa kuitenkin liian paljon? Kanadalais-amerikkalainen sarja. 4. tuotantokausi.
10.55 Seikkailu etelänavalla
13.10 Vauvan tarina: Gossien vauva
Adam ja Amanda odottavat ensimmäistä lastaan. Adam pelkää neulojen ja veren näkemistä, ja häntä huolettaa, että hän pyörtyy eikä näe synnytystä. Lisää huolta aiheuttaa se, että lapsi on tulossa ulos kasvotarjonnassa. Amerikkalainen sarja. 12. tuotantokausi.
13.40 Morsiandieetti: Ei niin kuvankaunis
Taiteilija-Jaimie rakastaa ruokaa niin paljon, että maalaa siitä tauluja. Hän ihastui kuitenkin hääpukuun, joka on hieman liian pieni, joten Tommyn ja Nadeenin asiantuntija-apua tarvitaan. 2. tuotantokausi.
14.10 Pikakurssi kodinostoon: Toinen mahdollisuus
Heather ja Kristian asuvat vuokralla Toronton hienostoalueella ja haluavat siirtyä vuokralaisista asunnonomistajiksi. Onko pariskunnalla kuitenkaan varaa pitää yllä samaa elämäntyyliä, johon se on tottunut? Kanadalais-amerikkalainen sarja. 4. tuotantokausi.
14.40 James Martin: Herkullista
Italialaisia herkkuja. James Martin valmistaa italialaisia herkkuja: penne carbonaraa, koljarisottoa ja tiramisua. Englantilainen ruokaohjelma. 1. tuotantokausi. (23')
15.10 Speak
17.10 Nelosen sää
Nelosen sää
17.15 Dr. Phil: Alexandran avioero, osa 2
Alexandra ja Chris eivät ole nähneet toisiaan Chrisin vankilatuomion jälkeen, mutta nyt he ovat samassa studiossa yrittämässä sopia avioerosta. Amerikkalainen keskusteluohjelma. 8. tuotantokausi.
18.10 Pulmuset: Uneton Chicagossa
Jefferson ostaa Marcylle lahjaksi nuken, joka osoittautuu keräilyharvinaisuudeksi. Nuken keplottelu pois Marcylta vaatii Alilta kaikkein suurinta uhria. Amerikkalainen komediasarja. 9. tuotantokausi.
18.45 Nelosen uutiset
Nelosen uutiset
18.55 Nelosen sää
Nelosen sää
19.00 Neljän tähden illallinen
Kokkina häärää drag-artisti Marko Vainio alias Miss Divet, apurinaan kollega Jukka Kuronen. Marko ei paljon kokkaile vaan sortuu usein einesmaksalaatikkoon ja pussikeittoihin. Miten miehen kokkailu sujuu, kun vaikeuksia aiheuttaa jopa parsan ja parsakaalin erottaminen toisistaan? Räväkästä ja nauruhermoja kutkuttavasta drag- showsta illallisen lomassa pääsevät nauttimaan Johanna Pakonen, Sinikka Sokka ja Aleksi Litovaara. Kotimainen ruokareality. 3. tuotantokausi. (21')
19.30 Matkaoppaat
Riinan päivä venyy tahattoman pitkäksi ja Erja joutuu keskeyttämään retken myrskyn takia. Helsinkiläinen huippu-urheilija Kaisa taas valmistautuu triathloniin. 2. tuotantokausi. (19')
20.00 Sokkokokki
SARJA JÄÄ TAUOLLE. Vieraina näyttelijät Mari Perankoski ja Elina Knihtilä, kokkina Tommi Tuominen. Illan menu: kukkoa viinissä ja tattirisottoa sekä paahdettua valkosuklaamoussea ja marinoituja lakkoja. Torstai-iltoina 15. ja 22. joulukuuta nähdään Sokkokokin ensimmäisen kauden uusintoja. Kotimainen viihdeohjelma. 3. tuotantokausi.
20.57 Keno
21.00 Superbad
(Superbad/USA 2007). Huippumenestykseksi kohonneen reippaan vauhtikomedian on tuottanut lajityypin tuore kultasormi Judd Apatow (40 v. ja neitsyt, Paksuna). Jonah Hill (Paksuna) ja Michael Cera (Juno) esittävät parhaita kavereita, joiden tiet ovat eroamassa yliopisto-opintojen kynnyksellä. Kaksikko päättää lopettaa lukionsa komeasti elämällä viimeiset yhteiset hetkensä täysillä. Luvassa on armotonta juhlimista ja lemmen etsimistä hinnalla millä hyvänsä. Pääosissa: Jonah Hill, Michael Cera, Christopher Mintz-Plasse, Bill Hader, Seth Rogen, Emma Stone. Ohjaus: Greg Mottola. (108')
23.20 Nelosen uutiset
Nelosen uutiset
23.30 Nelosen sää
Nelosen sää
23.35 Frasier: Häiden jälkipyykki, osa 2/2
Melin avioerolle asettamat ehdot kiristävät Nilesin ja Daphnen välejä. Frasier saa jälleen kerran huomata, että yksikään hyvä teko ei jää rankaisematta. Amerikkalainen komediasarja. 8. tuotantokausi. (21')
00.05 Pulmuset: Uneton Chicagossa
Jefferson ostaa Marcylle lahjaksi nuken, joka osoittautuu keräilyharvinaisuudeksi. Nuken keplottelu pois Marcylta vaatii Alilta kaikkein suurinta uhria. Amerikkalainen komediasarja. 9. tuotantokausi.
00.35 Tracey Ullman: Ikäihmisiä ja ihmeitä
Tässä jaksossa naurattavat muun muassa maailman vanhin raskaana oleva nainen, kapina lentokoneessa, lentoaseman turvatarkastuksen takavarikointi, 60 minuuttia -ohjelmasta tuttu "Andy Rooney" ja "Cameron Diaz", joka kertoo elokuvastaan Se hirveä aika kuusta. Amerikkalainen komediasarja. 1. tuotantokausi.
01.05 Pelastushelikopteri
Rajavartiolaitos, vartiolentolaivue. Sekä Turun että Helsingin lentueet etsivät kadonneita henkilöitä. Helsingin lentue harjoittelee poliisin valmiusyksikön kanssa. Turun lentue kuljettaa potilaan saaresta saamaan jatkohoitoa. Kotimainen dokumentaarinen sarja. 1. tuotantokausi. (21')
01.35 Start!
Vauhdikas automakasiini Start! tarjoaa katsojilleen koeajoja ja uutisia automaailman kuumimmista uutuuksista. Kotimainen autoiluohjelma.
02.05 Ostosruutu
02.20 Älypää-TV
Testaa tietosi ja voita palkintoja Suomen suurimmassa tietovisassa!



MTV Sub/SUB/SubTV


23.20 Tosipaikka: Whiten perhe - elävänä tai kuolleena
Whiten perhe - elävänä tai kuolleena. Whiten perhe elää Länsi-Virginiassa lain tuolla puolen. Perusarkea ovat ampumisvälikohtaukset, huumeet, murhat ja lasten huostaanotot. Tragikoominen dokumentti seuraa eriskummallisen suurperheen eloa köyhyyden ja korruption keskellä. Pääosassa on Jesco White, jonka steppitanssia on kuvattu aikaisemmin dokumentissa The Dancing Outlaw. Nyt ääneen pääsevät muutkin sekopäiset sukulaiset. Dokumentin on tuottanut Jackass-tähti Johnny Knoxville.
01.05 Sons of Anarchy: Irlantilaisongelmia
Toisen tuotantokauden päätösjaksossa Sons of Anarchyn moottoripyöräkerho hautoo kostoa Ethan Zobellelle ja AJ Westonille, mutta tiellä on muutamia mutkia muun muassa Alvarezin johtamien meksikolaisten ominaisuudessa. Jotkut saavat ansionsa mukaan, toiset joutuvat ilman omaa syytään vaikeuksiin ja lopulta entinen yhteistyökumppani Irlannista sortuu omassa kostonhimossaan odottamattomaan ja järkyttävään tekoon, joka horjuttaa koko kerhoa. Amerikkalainen toiminnantäyteinen rikosdraama pikkukaupungin moottoripyöräjengistä, sen laillisista ja laittomista puuhista sekä uuden ja vanhan sukupolven välisistä ristiriidoista. Tuotantoyhtiö: FX Network. - Ohjelma sisältää kohtauksia, jotka saattavat olla haitallisia lapsille.
02.00 SubChat
Klassikoksi muodostunut tekstiviestichat. Jutustele, kysy, kommentoi!
02.10 Merlin: Nimuen merkki
Camelotissa leviää tuntematon kulkutauti, jota veikataan taikakeinoin aiheutetuksi. Gaiuksen varoituksista huolimatta Merlin turvautuu taikuuteen itsekin, mutta hänen ihmetekonsa takia viatonta ihmistä aletaan epäillä noidaksi. Merlin ja Gaius etsivät kulkutaudin aiheuttajaa tieteen keinoin. Aika vain käy vähiin, sillä keskusaukiolle viritellään noitaroviota, kun kansaa suojeleva Uther vaatii tekoja. Smallville-sarjasta vaikutteita saanut brittiläinen fantasiadraama. Nuoren Merlinin ja prinssi Arthurin kasvutarina, joka kertoo heidän taistelustaan tarumaisia vihollisia ja voimia vastaan. Tuotanto: Shine Television ja BBC Wales.
06.00 SubChat
Klassikoksi muodostunut tekstiviestichat. Jutustele, kysy, kommentoi!
08.00 Lemmen viemää: Odottamaton tempaus
Simon on Lukaksen tavoin ihmeissään Sandran päätöksestä, ja lopulta Sandra paljastaa serkulleen todellisen syyn. Tanja uskoo tulevansa onnelliseksi Nilsin kanssa ja päättää vakaasti tukahduttaa tunteensa Michaelia kohtaan. Hildegard osaa lukea vanhaa kaunokirjoitusta ja saa Simonilta tulkittavakseen vanhan yrttisnapsin reseptin. Yksi ainesosa jää epäselväksi, joten Simon pyytää Andréa maistamaan juomasta puuttuvan aineksen. Kai vitsailee tulevista häistä Benin kanssa, mutta tämä kärsii jatkuvasta salailusta. Saksalainen telenovela huippuhotellin omistajaperheen ja henkilökunnan mutkikkaista ihmissuhteista.
08.55 Marienhof: Kauhu ajaa kadulle
Lean ja Ruthin kasvatusisä uhkaa viedä kaksoset mukanaan, mikä saa kauhistuneet tytöt pakenemaan. Toni on aloittamassa harjoitteluaan ensiavussa, mutta David ei osoita minkäänlaista mielenkiintoa vaimonsa uutta työtä kohtaan. Kerstin ei suotta hermoile, vaikka joutuukin nukkumaan Raulin entisessä aviovuoteessa. Raul ei käsitä naisystäväänsä. Kölniläiseen lähiöön sijoittuvassa saksalaisessa viihdesarjassa ruoditaan paikallisten ihmissuhteita.
09.25 E! Rikkaat Kardashianit: Yllätys, yllätys
Perheen arki menee sekaisin, kun Khloe tiputtaa yllätysuutisen. Jaksossa vierailee muotisuunnittelija Wera Wang. Amerikkalaisen realitysarjan pääosassa on Kardashianien ja Jennerien vauhdikas ja kuuluisa suurperhe, johon kuuluu Kris-äidin ja Bruce-isän lisäksi kuusi lasta: Krisin edellisestä avioliitosta parikymppiset tyttäret Kim, Khloe ja Kourtney ja poika Rob sekä Krisin ja Brucen yhteiset tyttäret Kylie ja Kendall. Sarjassa pääsemme seuraamaan rikkaan perheen tytärten glamourintäyteistä arkea seurapiirijuhlineen ja shoppailureissuineen.
11.10 Red Bull Cliptomaniacs: Huimia hyppyjä Havaijilla
Luvassa on kalliohyppyjä Havaijilla, huimapäisiä helikopteritemppuja sekä ammattiskeittaaja Nyjah Hustonin (s. 1994) tyylinäytteitä. Ohjelmassa nähdään myös materiaalia Red Bull Beat Battlesta, jossa kovan luokan breakdance-ryhmät ottavat toisistaan mittaa. Puolituntinen brittisarja keskittyy vauhdikkaisiin temppuihin energiajuomajätti Red Bullin sponsoroimissa urheilutapahtumissa ja jännittävissä paikoissa ympäri maailmaa. Ohjelmaa juontavat extreme-urheiluun erikoistuneet lumilautailijat Tim Warwood ja Adam Gendle. Tuotanto: Red Bull Media House, 2010.
11.40 Simpsonit: Mr
Simpson menee Hollywoodiin. Homerista tulee Hollywoodin erikoisasiantuntija. Vierasääni: Mel Gibson.
12.10 Simpsonit: Veljen pikku apuri
Kun Bartin keskittymiskyky todetaan häiriintyneeksi, hänestä tulee psyykenlääkkeen uhri.
12.40 Koukkusormi
Steve Martin ja Eddie Murphy naurattavat hulvattoman satiirisessa komediassa epäonnisesta hollywoodilaisesta elokuvatuottajasta, joka uuden leffan eteen on valmis valehtelemaan, lahjomaan, kiristämään ja kuvaamaan hyväuskoisia supertähtiä salaa. Ohjaaja: Frank Oz, USA 1999. Pääosissa: Steve Martin, Eddie Murphy, Heather Graham, Christina Baranski, Jamie Kennedy, Terence Stamp, Barry Newman, Robert Downey Jr.
14.30 Capri: Paljon melua kalakeitosta
Carolina ja Andrea ovat viimein löytäneet toisensa, mutta kaikki ei mene kuten pitäisi. Gretalla on näppinsä pelissä. Donna Isabella ojentaa Carolinalle arvokkaan lahjan, Reginellan esiliinan. Saarelle saapuu ruokakriitikko, ja Michelin-tähti päätyy yllättävään paikkaan.
15.30 Marienhof: Pakomatka päättyy
Ruthin ja Lean pakomatka päättyy, ja pelko murhasyytteestä kasvaa. Charly on hyvillään, ettei siskoille käynyt kuinkaan. Toni tuntee olevansa yhä enemmän erillään Davidista ja omistautuu uudelle työlleen. Kerstin suunnittelee yhteisiä avajaisia Ingen ja Frederikin kanssa. Rahasta tekee tiukkaa, mutta apua löytyy yllättävän läheltä. Kölniläiseen lähiöön sijoittuvassa saksalaisessa viihdesarjassa ruoditaan paikallisten ihmissuhteita.
16.00 Etelän kaunottaret: Ratkaisevia hetkiä
Kellie järjestää treffit omalle äidilleen ja ystävälleen Julielle. Hadley miettii tulevaisuuttaan ja keskustelee Sterlingin kanssa. Jeff kerää rohkeutta kosiakseen Sheaa. Emilylla on tulikasteensa Las Vegasissa.
17.00 Fashion Show: Kimallusta kerrakseen
Kilpailijoita on jäljellä enää viisi, ja vuorossa on siis tärkeä haaste, sillä neljä parasta saavat tilaisuuden suunnitella kokonaisen kokoelman kun taas haasteen häviäjä putoaa pelistä. Tehtävänä on tällä kertaa luoda punaiselle matolle sopiva iltapuku, joka on koristeltava Swarovski-kristalleilla juhlavaksi ja näyttäväksi. Minihaasteessa laskostetaan silkkiä. Viisitoista muotisuunnittelijaa kisaa rahapalkinnosta ja mahdollisuudesta saada luomuksensa myyntiin. Kilpailijat näyttävät taitonsa viikoittain vaihtuvissa muotitehtävissä, joissa huonoiten menestynyt lähetetään kotimatkalle. Ohjelman juontavat muotiguru Isaac Mizrahi ja Grammy-palkittu laulaja ja näyttelijä Kelly Rowland.
18.00 Lemmen viemää: Paljastava sanaharkka
Lukaksen on vaikea uskoa Sandran ja Simonin olevan pari. Cosima saa tietää, ettei Fürstenhof ole pääsemässä mukaan kahdenkymmenen parhaan hotellin listalle. Hän panee toimeksi ja onnistuu lopulta tekemään sopimuksen hotellioppaan kustantajan kanssa. André päättelee vanhan snapsin olevan lemmenjuomaa. Hildegard vaatii heti hävittämään moisen sotkun, mutta André vainuaa tuottavan liikeidean. Kai joutuu riitaan Benin tutun Jimmyn kanssa, jolloin Jimmy tulee repineeksi Kain paidan paljastavasti. Saksalainen telenovela huippuhotellin omistajaperheen ja henkilökunnan mutkikkaista ihmissuhteista.
19.00 Big Brother Extra
Elina Viitanen kertoo BB-talon tuoreet uutiset.
19.30 Rillit huurussa: Einstein-arvio
Sheldonin elämä on sekaisin: häntä on jo päiväkaudet vaivannut tieteellinen probleema, jolle ei tunnu löytyvän ratkaisua. Kun pavuista, marmorikuulista ja pallomeren palloista ei tunnu olevan hyötyä ongelmanratkaisussa, Sheldon päättää seurata Einsteinin esimerkkiä ja hankkia itselleen yksinkertaisen työn, jotta hänen aivokapasiteettinsa vapautuisi pähkäilemään yhä monimutkaisempia teorioita. Jaksossa vierailee näyttelijä Yeardley Smith, joka tunnetaan roolistaan Lisa Simpsonin äänenä. Amerikkalaisessa komediasarjassa ujot fyysikkonörtit Leonard ja Sheldon saavat vaihtelua kvanttimekaniikalla ja klingonilla kyllästettyyn elämäänsä, kun heidän naapurissaan asuva viehkeä vaaleaverikkö Penny opettaa heille yhtä ja toista ihmissuhteista ja naisista.
20.00 X Factor USA
Amerikkalaisessa realitysarjassa etsitään ainutlaatuista tähtipotentiaalia omaavia laulajalahjakkuuksia.
22.00 Big Brother
Kooste eilisen tapahtumista talossa.
23.00 Smallville: Korkeakorkoinen kostaja
Turhautunut Lois keksii itselleen supersankaripersoonan saadakseen haastattelun Clarkin alter egolta. Pahaksi onneksi hän houkuttelee kannoilleen myös naamiosankareihin kyllästyneen mafian. Daily Planetista lopputilin ottanut Jimmy pestautuu baarimikoksi tietämättä, että uusi työpaikka toimii rahanväärennysoperaation kulissina. Clark jäljittää roistoja, jotka ovat varastaneet Chloen auton ja vieneet samalla arkaluontoisia tietoja Vihreän Nuolen supersankariryhmästä. Teräsmiehen nuoruusvuosista kertova amerikkalainen draamasarja.
00.00 Heroes: Vastakohtia
Peter ja Nathan ottavat yhteen Pinehearstissa. Sylar järjestää Primatechiin tappavan ansan Clairelle, Noah'lle, Angelalle ja Meredithille. Ando, Matt ja Daphne yrittävät pelastaa voimattoman Hiron menneisyydestä. Amerikkalainen sarja ihmisistä, joille on kehittynyt yliluonnollisia kykyjä.
01.00 Harry & Paul
Harry and Paul. Ylipainoisilla Jamiella ja Oliverilla on oppimisvaikeuksia koulussa. Koulunkäynti takkuaa, kun mielessä on vain makeiset. Hulvaton brittiläinen komediasarja, jota tähdittävät näyttelijät Harry Enfield (mm. Skins) sekä Paul Whitehouse (mm. Ruuvit löysällä). Tabuja kaihtamaton sketsisarja pilkkaa muun muassa amerikkalaisia, Nelson Mandelaa ja Bonoa.
01.35 Julkkikset katkolla
Amerikkalaisessa realitysarjassa lääkäri Drew Pinsky hoitaa erilaisista päihdeaddiktioista kärsiviä potilaita klinikallaan Kaliforniassa. Potilaina on useita julkisuuden henkilöitä, näyttelijöitä, malleja ja muusikoita, ja heillä kaikilla on erilainen tarina kerrottavanaan. Katkaisuhoidossa he joutuvat kertaamaan elämänsä tapahtumia ja pohtimaan, mikä johti heidät alkoholistiksi, narkomaaniksi tai lääkkeiden väärinkäyttäjäksi. Matka raittiuteen on pitkä ja täynnä takaiskuja, mutta mukaan mahtuu myös onnistumisen iloa. Sarja alkaa meillä toisesta tuotantokaudesta ja mukana ovat muiden muassa Guns'n'Rosesin entinen rumpali Steven Adler, näyttelijä-malli Amber Smith, näyttelijä Gary Busey, Rod Stewartin poika Sean Stewart ja American Idol -finalisti Nikki McKibbin.
02.00 SubChat
Klassikoksi muodostunut tekstiviestichat. Jutustele, kysy, kommentoi!



Yle Teema


23.00 Teematieto
04.00 Teematieto
09.40 Mun uutiset
Mun uutiset goes Dada: Iceception. Laudeliina dadaa. Halvemmalla voittaa. Omaa hius-lävistys-tatskatyyliään esittelee Marjo Hämeenlinnasta. Lasten ja nuorten omia videoita heidän omista aiheistaan. yle.fi/munuutiset
09.45 Opettaja.tv: Ekolokero: Jääkauden jäljet
Jääkaudet ovat muokanneet Suomen maankamaraa moneen kertaan. Viimeisimmän jääkauden jälkiä, esimerkiksi siirtolohkareita, silokallioita ja soraharjuja, näkee kautta Suomen.
10.00 Kosketuksessa: Sir Elwoodin Hiljaiset Värit
Konsertti on taltioitu raakana, kuumana ja läheltä lähelle. Bändi tarjoilee kosketusetäisyydeltä uransa tärkeimmät biisit. Biisejä jotka ovat olleet käännekohtia yhtyeiden historiassa. Ohjaaja Petri Kyttälä
10.58 Kosketuksessa: Lauri Tähkä ja Elonkerjuu
Konsertti on taltioitu raakana, kuumana ja läheltä lähelle. Bändi tarjoilee kosketusetäisyydeltä uransa tärkeimmät biisit. Biisejä jotka ovat olleet käännekohtia yhtyeiden historiassa. Ohjaaja Petri Kyttälä
11.56 Kosketuksessa: Popeda
Konsertti on taltioitu raakana, kuumana ja läheltä lähelle. Bändi tarjoilee kosketusetäisyydeltä uransa tärkeimmät biisit. Biisejä jotka ovat olleet käännekohtia yhtyeiden historiassa. Ohjaaja Petri Kyttälä
12.54 Kosketuksessa: CMX
Konsertti on taltioitu raakana, kuumana ja läheltä lähelle. Bändi tarjoilee kosketusetäisyydeltä uransa tärkeimmät biisit. Biisejä jotka ovat olleet käännekohtia yhtyeiden historiassa. Ohjaaja Petri Kyttälä
13.53 Kosketuksessa: Egotrippi
Konsertti on taltioitu raakana, kuumana ja läheltä lähelle. Bändi tarjoilee kosketusetäisyydeltä uransa tärkeimmät biisit. Biisejä jotka ovat olleet käännekohtia yhtyeiden historiassa. Ohjaaja Petri Kyttälä
14.53 Kosketuksessa: PMMP
Konsertti on taltioitu raakana, kuumana ja läheltä lähelle. Bändi tarjoilee kosketusetäisyydeltä uransa tärkeimmät biisit. Biisejä jotka ovat olleet käännekohtia yhtyeiden historiassa. Ohjaaja Petri Kyttälä.
15.55 Runoraati: Viattomat kuvat
Kesämatkailua Suomessa. Runo: Paula Vesala.
16.00 Silkkitie
Osa 28/30: Turkkilaiset hevosenkasvattajat. Turkissa elää vielä paimentolaisia, joiden pääelinkeinona ovat Silkkitien ajoista asti olleet hevoset.
16.50 8 mm katse: Marketti
Marketti. Kauttuan ensimmäinen marketti avautui yleisölle vuonna 1969. Elokuvassa seurataan marketin rakentamista alusta alkaen ensimmäisen asiakkaan kukitukseen saakka. Ohjaus Pia Andell. Stereo.
17.00 TV-arkisto: Linnan juhlat
17.00 Itsenäisyyspäivän vastaanotto 1968
(1968) Keitä kaikkia olikaan Urho Kekkosen vieraana Presidentinlinnassa itsenäisyyspäivänä vuonna 1968? Ohjelma on yksi vanhimmista itsenäisyyspäiväjuhlista säilyneistä tallenteista Ylen arkistossa.
18.13 TV-arkiston vieraana: Jaakko Selin
Itsenäisyyspäivän vastaanottojen muotiasiantuntija ja toimittaja kertoo juhliin liittyvästä pukeutumisesta ja etiketistä.
18.30 Prisma Studio
Täydellisyyden kirous. Kuinka älykäs ihminen voi olla? Kemikaaleilla kohti huippua.
19.00 Karamazovin veljekset
5/8. Rikos. Uutinen Karamazovin ukon kuolemasta leviää kaupungissa. Mitja uhkaa tappaa itsensä ja viedä muitakin mennessään. Grushenka keimailee varakkaille puolalaisille, mutta ketä hän oikeasti rakastaa?
19.54 Runoraati: Viattomat kuvat
Suomi kutsuu. Runo: Saila Susiluoto.
20.00 Tiededokumentti: Aivovammat
Millaista aivovammapotilaan elämä on, kun osa muistista on pyyhkiytynyt pois ja arjen perustoiminnot on opeteltava uudelleen? Tarinan kolme kertojaa ovat kaikki saaneet vammansa urheilun parissa.
20.53 Kalevala nyt: Santeri Tuori
10 suomalaista kuvataiteilijaa katsoi Kalevalaa uusin silmin. Tv-sarja tulkitsee nämä uudet visiot televisiolle. Toteutus Laura Joutsi, Jonni Roos ja Liisa Vihmanen. Tuotanto YLE Kulttuuri.
21.00 Historia: Kartografian vaiheita
1/3. Ikkuna maailmaan. Professori Jerry Brotton esittelee karttojen historiaa ja niiden heijastamaa maailmankuvaa. Matka alkaa ikivanhan kallioon kaiverretun kartan ääreltä Alppien vuoristosta. T: BBC.
21.55 Suitsukkeen reitillä
4/4. Kate Humble tutustuu Jordaniassa Petran kalliokaupungin saloihin. Käytyään Jerusalemissa hän seuraa Itämaan tietäjien jälkiä Betlehemiin. Joulumessussa tuoksuu Katen seitsemän maan takaa tuoma suitsuke. T: BBC.
22.54 Teematieto
04.00 Teematieto



Yle Fem/Yle FST/Yle FST5


23.00 Räme
(Mýrin, Islanti, 2006) Arnaldur Indridasonin romaaniin perustuva trilleri perinnöllisistä sairauksista, korruptiosta ja huumeista. Komisario Erlendur kollegoineen setvii 30 vuoden takaista vyyhtiä. O: Baltasar Kormákur.
00.45 SVT: Julkalendern: Tjuvarnas jul
Del 5 av 24. Madame Bofvén ger tjuvarna i uppdrag att förbereda århundradets kupp - som kommer få Klappsnapparna att bli inskrivna i historieböckerna. Manus och regi: Stefan Roos och Per Simonsson. I rollerna bl.a. Gustaf Hammarsten, Tea Stjärne, Elisabet Carlsson och Siv Carlsson. Från tidigare idagTextat sid. 795
01.00 SVT: Seriestart: Lilla Sportspegeln
Med reportage, gäster och studiotävlingar. Även 6/12
01.30 SVT: SOS Vilda djur
Svensk dokumentärserie från 2011. Del 5 av 10. Till räddningsstationen i Skanör kommer en gråsälskut som hittades långt från vattnet i skogen och har kommit helt vilse och är förvirrad. En grävling har sprungit in i en bilverkstad mitt inne i Stockholm. Vilda djur kan vara farliga för människor när de känner sig stressade och trängda. Textat sid. 795
02.00 SVT: Vem vet mest?
Frågesport. Rickard Olsson leder de tävlande genom SVT:s frågesport som kan handla om allt från ABBA till atomer. Förutom bred allmänbildning krävs också ett strategiskt tänkande. Från tidigare idag. Även 6/12Textat sid. 795
02.30 SVT: Kulturnyheterna
02.45 SVT: Sportnytt
Från tidigare idag
03.00 SVT: Aktuellt
07.00 SVT: Rapport
Från 5/12
07.05 SVT: Regionala nyheter
Två av gårdagens regionala nyhetssändningar återutsänds.
07.25 SVT: Gomorron Sverige
Dagsaktuella gäster i intervjuer, debatter och diskussioner i soffan varje kvart. Tips om mat och resor och recensioner av film och böcker m.m. Rapport sänder nyheter varje halvtimme med start 06.30. Vädret varje halvtimme med start 06.40. Sportnytt sänds kl 07.05, 08.05 och 09.05. Regionala nyheter sänds varje halvtimme med start 07.10. Mer information finns på text-tv sid 665. Textat sid. 795
08.15 SVT: Julkalendern: Tjuvarnas jul
Del 6 av 24. När Kurre sover passar Charlie på att smita iväg till stadens allmänna läroverk - för att i smyg börja skolan. Manus och regi: Stefan Roos och Per Simonsson. I rollerna bl.a. Gustaf Hammarsten, Tea Stjärne, Elisabet Carlsson och Siv Carlsson. Även kl 11.30 CET, 18.45 CET samt 23.45 CETTextat sid. 795
08.30 SVT: Rapport
Textat sid. 795
08.43 SVT: Gomorron Sverige
Dagsaktuella gäster i intervjuer, debatter och diskussioner i soffan varje kvart. Tips om mat och resor och recensioner av film och böcker m.m. Rapport sänder nyheter varje halvtimme med start 06.30. Vädret varje halvtimme med start 06.40. Sportnytt sänds kl 07.05, 08.05 och 09.05. Regionala nyheter sänds varje halvtimme med start 07.10. Mer information finns på text-tv sid 665. Textat sid. 795
11.00 SVT: Västerbottensnytt
11.10 SVT: Sydnytt
11.20 SVT: Värmlandsnytt
11.30 SVT: Uutiset
Finskspråkiga nyheter.
11.45 SVT: Kulturnyheterna
11.55 SVT: Programtablå
12.00 SVT: Fråga doktorn
Del 14 av 16. Gäst i Fråga doktorn denna vecka är Hammarby IF:s målvakt Rami Shabaan, mannen som en gång rankades som en av världens bästa målvakter. Men livet förändrades den julafton då han bröt knät. I serien om passion för motion möter vi Martin Steen som älskar att cykla, helst på väldigt knaggligt underlag. Husläkare Gunilla Hasselgren tar bland annat upp tittarfrågor om tufft café-jobb kan ge ryggskador och om det är farligt att äta för mycket kosttilskott. Programledare: Suzanne Axell. Från 5/12Textat sid. 795
12.30 SVT: Julkalendern: Tjuvarnas jul
Del 6 av 24. När Kurre sover passar Charlie på att smita iväg till stadens allmänna läroverk - för att i smyg börja skolan. Manus och regi: Stefan Roos och Per Simonsson. I rollerna bl.a. Gustaf Hammarsten, Tea Stjärne, Elisabet Carlsson och Siv Carlsson. Från tidigare idag. Även kl 18.45 CET samt 23.45 CETTextat sid. 795
12.45 SVT: Vem vet mest?
Frågesport. Rickard Olsson leder de tävlande genom SVT:s frågesport som kan handla om allt från ABBA till atomer. Förutom bred allmänbildning krävs också ett strategiskt tänkande. Från 5/12Textat sid. 795
13.15 SVT: Matiné: Kan doktorn komma?
Svensk långfilm från 1942. Efter den välkände lappmarksdoktorn Einar Wallquists berättelser från vardagen som läkare. Att vara doktor i ödemarken innebär att man måste fungera som både präst och socialkurator och därtill kommer de strapatsrika resorna. I filmens början förbereder sig det lilla samhället för att fira midsommarafton, men doktorn har annat att tänka på. Han har just fått bud från ett sameläger att han behövs där. Regi: Rolf Husberg. I rollerna: Olof Widgren, Birgit Tengroth, Björn Berglund, Emil Fjellström, Birger Åsander m.fl. Textat sid. 7954:3-format
14.45 SVT: Vetenskapens värld
Del 14 av 16. I kväll blir det Nobelspecial. Några timmar efter att årets Nobelpris i medicin hade presenterats kom det fram att en av medicinpristagarna hade avlidit i bukspottkörtelcancer bara några dagar tidigare. Vår reporter åker till New York och besöker hans familj och kollegor som berätter att den medicinska upptäckt som Steinman nu belönats med Nobelpris för antagligen har förlängt hans liv med flera år. Årets fysikpris belönar den märkliga upptäckten att universum inte bara utvidgar sig utan gör det i en allt snabbare takt. Vi har hälsat på de tre pristagarna i USA och Australien. Programledare: Victoria Dyring. Från 5/12Textat sid. 795
15.55 Haaste: Juhlakampaus
Hyvinkääläinen Isak saa harjoitella päivän, ja sen jälkeen on tehtävä juhlakampaus julkkikselle. Sitten he osallistuvat Helsingissä Suomen suurimmille kauneusmessuille. svenska.yle.fi/utmanad
16.25 Tanskalaisarkkitehtien koteja
3/8. Eva Harlou tutustuu arkkitehti Claus Bonderupin viehättävään taloon, jonka tämä rakensi yhdessä taiteilija Anne Justin kanssa. Talossa yhdistyvät minimalismi ja kukkamaalarin näkökulma.
16.55 5 minuuttia
FST5:n kulissien takana: Joulukalenteri.
17.00 Mies ja meri
Norjalainen Odd Bjarne Esbensen on kalastanut Barentsinmerellä koko elämänsä ajan. Vaikka meri on väliin armoton, Odd ei halua vaihtaa ammattiaan. Nyt hän on saanut kalavesille mukaan poikansakin.
17.25 Närbild
Ajankohtaista alueilta
17.55 TV-nytt
18.00 Joulukalenteri: Bärtilin joulu
Niclas yrittää huijata taikaovea päästäkseen taikahuoneeseen. Bärtil haluaisi paraatin, mutta osaako Varis-Fia opettaa hänet marssimaan? Eki Eläinlääkäri: Karitsat. buu.yle.fi
18.30 Tanssiaiset
Tanssiinkutsu ja paritanssi eivät ole helppoja asioita 10-vuotiaalle, mutta ne on opittava ennen tanssiaisia. Neljäsluokkalaiset valmistautuvat Finlandia-talon itsenäisyyspäivän tanssiaisiin. T: Marina Helenelund, 2005.
18.45 TV-nytt
18.50 Itsenäisyyspäivän vastaanotto
Suora lähetys Presidentinlinnasta, ruotsinkielinen selostus. Kommentaattoreina Pia Lehtola, Marko Hietikko ja Ted Urho. Toimittajina juhlahumun keskellä Minna Knus-Galán ja Daniel Olin. svenska.yle.fi
22.05 Henkivartijat
Osa 8/10. Rasmus, Jonas ja Jasmina ovat nuoria turvallisuuspoliiseja. He ja heidän virkatoverinsa panevat henkensä alttiiksi demokratian puolesta. Tanskalaisen draamasarjan 1. kausi. Tanskan televisio, 2009.
23.15 SVT: Go'kväll
Regissören Lisa Ohlin och skådespelaren Bill Skarsgård kommer till studion och berättar om filmatiseringen av Marianne Fredrikssons bok Simon och ekarna. Vi följer med Lena Haglund till Indien där hon möter en prins! Programledare: Beppe Starbrink. Även kl 04.00 CET samt 7/12
23.45 SVT: Kobra
Del 11 av 13. Hur hanterar New York islam tio år efter 11 september-attackerna? Programledare: Kristofer Lundström. Även 8/12Textat sid. 795
00.15 SVT: Nyhetsbyrån
- din kompass i nyhetsflödet. Ett underhållande samhällsprogram om nyheter där vår välkända panel levererar personliga, vassa, otippade synpunkter på nyheterna i veckan som gick. Programledare: Sara Wennerblom Arén. Även 7/12Textat sid. 795
00.45 SVT: Julkalendern: Tjuvarnas jul
Del 6 av 24. När Kurre sover passar Charlie på att smita iväg till stadens allmänna läroverk - för att i smyg börja skolan. Manus och regi: Stefan Roos och Per Simonsson. I rollerna bl.a. Gustaf Hammarsten, Tea Stjärne, Elisabet Carlsson och Siv Carlsson. Från tidigare idagTextat sid. 795
01.00 SVT: Lilla Aktuellt
Nyhetsprogram för barn och unga. Programledare: Pelle Nilsson och Andrea Hökerberg.
01.05 SVT: Här har du din mat
Del 5 av 6: Om tillsatser. Vi dyker in i tillsatsdjungeln och försöker reda ut vad som är vad i vår mat. Komikern Nour El-Refai testar att dricka energidrycker under två veckor. Det blir en utmaning för Nour som aldrig provat dem förut! Programledare: Nisse Edwall. Även 7/12Textat sid. 795
01.35 SVT: Hjärnkontoret
Del 11 av 14. I dag testar Beppe om det är möjligt att tända en gran med hjälp av bara apelsiner. Går det verkligen att göra ett batteri av frukt? Det ska vi ta reda på! Dessutom listar vi ut vad tomten har i sin säck, med hjälp av en röntgenapparat. Och så Frågelådan såklart, med nya frågor och svar! Även 7/12Textat sid. 795
02.00 SVT: Vem vet mest?
Frågesport. Rickard Olsson leder de tävlande genom SVT:s frågesport som kan handla om allt från ABBA till atomer. Förutom bred allmänbildning krävs också ett strategiskt tänkande. Från tidigare idag. Även 7/12Textat sid. 795
02.30 SVT: Kulturnyheterna
02.45 SVT: Sportnytt
Från tidigare idag
03.00 SVT: Aktuellt



JIM


23.30 Alaston piilokamera
Sarjassa vilautellaan hyvää aavistamattomien kadunmiesten -ja naisten iloksi ja ihmetykseksi piilokameran hengessä. Ohjelma sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka saattavat olla haitallisia lapsille. Ukrainalainen sarja. 5. tuotantokausi. (22')
00.00 JIM D Henkilökuva: Murhaaja Harry Holmes
Tohtori Henry H. Holmes oli Yhdysvaltain ensimmäinen sarjamurhaaja. Vuoden 1893 Chicagon maailmannäyttelyn alla hän rakennutti hotellin, jonka ainoa tarkoitus oli tyydyttää hänen kahta intohimoaan: rikastumista ja tappamista. Amerikkalainen dokumenttisarja.
01.00 Vaarallisilla vesillä: Kaikki ovat kuolevaisia
Hirmumyrsky on aiheuttanut tuhoja aluksissa, ja pahiten on kärsinyt Cornelia Marien kapteeni Phil, jonka tila alkaa olla jo huolestuttava. Wizard ja Time Bandit tarvitsevat puolestaan uusia jäseniä miehistöihinsä. Amerikkalainen realitysarja. 4. tuotantokausi.
02.00 Älypää kuvavisa
05.25 Ostosruutu
06.25 Ostosruutu
07.25 Ostosruutu
08.25 JIM D: Lautatarha
Yhdysvaltain lautatarhojen historia alkaa ensimmäisten uudisasukkaiden saapumisesta, kun kasvava populaatio alkoi rakentaa koteja ja kaupunkeja. Perinteisten lautatarhojen lisäksi tutustutaan yrityksiin, jotka erikoistuvat käytettyyn puuhun, eksoottisiin puulajeihin tai jopa tuhansia vuosia vanhoihin muinaispuihin. Amerikkalainen dokumenttisarja.
09.20 JIM D Henkilökuva: Michael J. Fox
Elämäkertadokumentissa tutustutaan Michael J. Foxin matkaan Kanadan pikkukaupungista Hollywoodin supertähdeksi ja lopulta Parkinson-säätiön johtajaksi. Matkan varrelle mahtuu niin köyhyyttä ja alkoholismia kuin onnea ja uskollista rakkautta. Amerikkalainen dokumenttisarja.
10.20 JIM D Historia: Kolumbuksen viimeinen matka, osa 1/2
Kolumbus jäi historiaan Amerikan löytäjänä, mutta monet eivät tiedä, että hän kävi Atlantin takana vielä kolme kertaa kuuluisan ensimmäisen löytöretkensä jälkeen. Kolumbus lähti viimeiselle, neljännelle matkalleen etsiäkseen yhä merireittiä Aasiaan länsikautta. Matkalle lähtöä edelsivät myrskyisät vaiheet Hispaniolan saarella Karibialla, jonne Kolumbus oli perustanut siirtokunnan. Amerikkalainen dokumenttisarja.
11.15 JIM D Historia: Kolumbuksen viimeinen matka, osa 2/2
Kolumbus etsi neljännellä, viimeisellä matkallaan yhä kiivaasti merireittiä Aasiaan länsikautta, mutta sitä ei vain löytynyt. Kolumbus sai paeta miehistöineen sotajalalle käyneitä Veraguan intiaaneja ja haaksirikkoutui lopulta Jamaikalle. Millaisen lopun suuren löytöretkeilijän ura oikein sai? Amerikkalainen dokumenttisarja.
12.15 Fifth Gear
Jaksossa koeajetaan Opel VXR8 ja Porsche 911 GT3 RS. Lisäksi kokeillaan, millaista on ajaa Hyundai Lantralla ilman öljyä ja Jonny ja Tom ajavat toisiaan vastaan varustamillaan kolmipyöräisillä Robin Relianteilla. Englantilainen sarja. 11. tuotantokausi.
12.45 MasterChef Australia: Julie vs
Adrian Richardson. Julie pääsee jo toistamiseen koettamaan onneaan julkkiskokkihaasteeseen. Vastapuolella kokkaa huippukokki Adrian Richardson, joka on niittänyt mainetta lihankäsittelytaidoillaan. Amatöörin ja ammattilaisen kohtaamisessa kokataan täytettyä lammasta, perunakiekkoja, pinaattia ja punajuurikastiketta. Australialainen realitysarja. 1. tuotantokausi.
13.15 Mahdoton illallinen: Rockin kuningas
Robert valmistaa Memphisissä Elviksen lempiruokia Priscilla Presleylle ja sadalle innokkaalle Elvis-fanille. Amerikkalainen sarja. 2. tuotantokausi.
13.40 Kokin vapaapäivä: Lätkäjengi
Jääkiekko on Chuckin suosikkiharrastuksia, joten tällä kertaa vieraaksi saapuvat hänen joukkuetoverinsa. Tarjolla on katkarapupopcorneja sekä kuorrutettua kinkkua perunavuoan, cheddarsämpylöiden ja ruskistetun purjon kera. Kanadalainen sarja. 2. tuotantokausi.
14.10 Remontit rahaksi: Talonvaltaajat
SARJA PÄÄTTYY. Than Merrill ostaa hylätyn talon, jossa on majaillut talonvaltaajia. Huonoon kuntoon mennyt talo pitäisi nyt kunnostaa. Valtaajien lisäksi ongelmia aiheuttavat pakkaset ja talon lämmitysjärjestelmä. Amerikkalainen sarja.
15.05 Leijonan luola Kanada
Myyntipuheen anatomiaa. Kauden päätösjaksossa muistellaan unohtumattomimpia yrittäjiä ja pohditaan hyvän myyntipuheen aineksia. Lisäksi sijoittajaleijonat puhuvat suunsa puhtaaksi ja kommentoivat myös toisiaan. Kanadalainen sarja. 1. tuotantokausi.
16.05 Panttilainaamo
Alkujysäys. Nyt päänvaivaa aiheuttaa yli satavuotias tykki, jonka toimivuus pitäisi varmistaa. Amerikkalainen realitysarja. 1. tuotantokausi. (19')
16.30 Fifth Gear
Jaksossa koeajetaan BMW X5 ja Lotus 211. Lisäksi radalla ovat vastakkain Renaultsport Mégane 230 F1 R26 ja Transit Connect X-Press, tutustutaan juontaja Yvette Fieldingin autokokoelmaan ja Tom testaa, miten limusiini selviää 80 km/h kolarista. Englantilainen sarja. 11. tuotantokausi.
17.00 Likaiset työt
Paraatilavojen purkaja. Mike tutustuu koksin valmistusprosessiin pittsburghilaisella koksitehtaalla ja opettelee kuorimaan ostereita. Lisäksi hän purkaa paraatilavoja, joiden kukista ja hedelmistä valmistettu pinta on mädäntynyt parin kuukauden varastossa olon jälkeen. Amerikkalainen sarja. 1. tuotantokausi.
18.00 Leijonan luola UK
Hikiset paikat. Leijonan luola -sarjan brittiversio alkaa. Tässä ohjelmassa ladataan bisnesideat tiskille ja katsotaan, mikä konsepti ottaa tuulta alleen. Leijonan luolaan astuessaan kilpailijan täytyy vakuuttaa rahoittajat liikeideansa nerokkuudesta saadakseen projektille rahoitusta. Vakuutettavina ovat: Duncan Bannatyne, Peter Jones, Rachel Elnaugh, Doug Richard sekä Simon Woodroffe. Tässä jaksossa aloittelevat brittiyrittäjät joutuvat hikiseen paikkaan, kun uusille liikeideoille pitäisi saada rahaa viideltä kivikovalta bisnesmiljonääriltä. Herättävätkö vauvannukutuskone ja sateenvarjoautomaatti sijoittajien kiinnostuksen? Englantilainen sarja. 1. tuotantokausi.
19.00 Panttilainaamo
Alkujysäys. Nyt päänvaivaa aiheuttaa yli satavuotias tykki, jonka toimivuus pitäisi varmistaa. Amerikkalainen realitysarja. 1. tuotantokausi. (19')
19.30 South Park: Wing
Stan, Kyle, Kenny ja Cartman perustavat ohjelmatoimiston ja lähtevät Los Angelesiin tekemään asiakkaastaan Wingistä kuuluisaa laulajatarta. Amerikkalainen sarja. 9. tuotantokausi.
20.00 Tulli
Tänään tullivirkailijat kuulustelevat kielitaidotonta turistia ja pysäyttävät matkustajan, jolla on epäilyttävän paljon käteistä mukanaan. Matkustajan selitykset eivät vakuuta tullivirkailijoita. Englantilainen sarja. 2. tuotantokausi.
20.30 Australian rajalla: Tatuointeja ja tabletteja
Sydneyssä japanilaisnaista epäillään huumeiden salakuljetuksesta, ja Gold Coastissa toista japanilaismatkustajaa epäillään työnteosta turistiviisumilla. Melbournessa tullitarkastajat tekevät yllättävän arvokkaan löydön. Australialainen sarja. 6. tuotantokausi.
21.00 JIM D: Muinaiset avaruusoliot
Muukalaisten viestit. Ovatko profeettojen, taiteilijoiden ja tiedemiesten näyt avaruusolentojen lähettämiä? Mitä muukalaiset yrittävät kertoa ihmiskunnalle? Amerikkalainen dokumenttisarja. 2. tuotantokausi.
22.00 Panttilainaamo
Sapelinkalistelua. Tänään panttilainaamoon tarjotaan mm. aitoa intiaanitoteemia sekä USA:n sisällissodan aikaista sapelia. Lisäksi Corey lyö vaarinsa kanssa vedon, joka muuttaa jommankumman työasun vähäksi aikaa. Amerikkalainen realitysarja. 1. tuotantokausi. (20')
22.30 Krokotiilimies: Kelly sanoo tahdon
SARJA PÄÄTTYY. Australialainen sarja. 1. tuotantokausi.
23.00 South Park: Kuolema hipeille
Hipit valtaavat South Parkin ja järjestävät massiiviset festivaalit. Kaupunki kääntyy Cartmanin puoleen hippien karkottamisessa. Amerikkalainen sarja. 9. tuotantokausi.
23.30 Alaston piilokamera
Sarjassa vilautellaan hyvää aavistamattomien kadunmiesten -ja naisten iloksi ja ihmetykseksi piilokameran hengessä. Ohjelma sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka saattavat olla haitallisia lapsille. Ukrainalainen sarja. 5. tuotantokausi. (23')
00.00 JIM D Rikos: Vankien ratkaisevat todistukset
USA:n itärannikolla perheenäiti surmataan raa'asti ja poliisilla on epäilyksensä tekijästä, mutta todisteiden puuttuessa syyllinen uhkaa päästä kuin koira veräjästä. Floridalaisen naisen elämä mullistuu ja vuosikymmeniä vanha rikos alkaa selvitä, kun aviomies tunnustaa synkän salaisuuden. Ohjelma sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka saattavat olla haitallisia lapsille. Amerikkalainen dokumenttisarja.
01.00 Vaarallisilla vesillä: Tuoretta verta
Sarja päättyy tällä ohjelmapaikalla. Cornelia Marien kapteeni Philin tila tutkitaan sairaalassa. Time Banditin ja North Americanin tulokkaat joutuvat todelliseen testiin. Wizardin tulokas Moi kuulee kohtalonsa. Amerikkalainen realitysarja. 4. tuotantokausi.
02.00 Älypää kuvavisa



MTV Ava/AVA


23.50 OC:n täydelliset naiset: Laukkakisoissa hatuttaa
(407 And They're Off). Naiset käyvät yhdessä hattuostoksilla laukkakisoja varten, ja tunnelma pysyy vielä rentona, kun Vicki on työmatkalla Floridassa. Laukkakisoissa joukko jakaantuu kahtia, ja kyräily on täydessä käynnissä. Yksi aitio ei tunnu millään riittävän kymmenelle ihmiselle. Tamra raportoi naisten kuulumisia Laurille lounastreffeillä. Amerikkalainen tosi-tv-sarja luksuselämää viettävistä kalifornialaisnaisista.
00.40 Yön AVA
Yön interaktiivinen ikkuna!
06.00 Aamun AVAus
Viestit ja kommentit aamustasi AVAlle!
10.30 Namaste jooga
(207). Tämän päivän harjoituksessa tehdään seisomasarjaa, joka parantaa tasapainoa ja venyttää takareisiä.
10.55 Rachael Ray Show: Piinapenkissä Dr Phil
(5049). Miten käy Dr Philin katsojakysymysten ristitulessa? Cortney ja Robert Novograntz 9 By Design -tosi-tv-ohjelmasta antavat mm. helppoja joulukorttivinkkejä. Tähtivieraana on koomikkonero Ken Jeong Kauheasta kankkusesta. Ruoaksi on tänään peruna-palsternakkakeittoa ja grillattuja juustoleipiä. Emmy-palkittua lifestyle-keskusteluohjelmaa tähdittää symppis tv-persoona Rachael Ray.
11.45 Lääkärit: Terveenä talvilomalla
(3074 Holiday Show*** 'Tis The Reason To Be Healthy). Talvisessa jaksossa jaetaan saadaan yllätysvieraita, jaetaan joululahjoja ja annetaan vinkkejä keskivartalolihavuuden ja joulustressin välttämiseksi. Amerikkalainen lääketieteen keskusteluohjelma.
12.30 Peter Perfect: Nasta lautaan!
(205 Put The Pedal To The Metal!). Brittistylisti Peter Ishkhans auttaa ongelmissa olevia yrityksiä uudistamaan itsensä ja menestymään. Amerikkalainen lifestyle-sarja.
13.30 Muodinluojat
(Vol 5 # 12 Moschino). Moschinon muotitalon perusti vuonna 1983 Franco Moschino, joka kuoli vuonna 1994. Sen jälkeen merkkiä on luotsannut Rossella Jardini. Moschino tunnetaan värikkäästä ja humoristisesta tyylistä ja muotiteollisuuden kritisoinnista.
14.25 Luksushäät: Kesäyön unelma
(8 Natasha & Raffie). Natashan ja Raffien häiden teema on kesäyön unelma, ja niinpä juhlasali on koristeltu tuhansilla norsunluun ja samppanjan väreissä hehkuvilla kukilla, suurilla pajunoksilla ja lukemattomilla kristalleilla. Unenomaisen tunnelman kruunaa savukone, joka luo tanssilattialle usvaa. Armenialaisia perinteitä kunnioittaen morsian saa mieheltään ja tämän vanhemmilta häälahjaksi upeat timanttikorut. Koska hääbudjetti on yli puoli miljoonaa euroa, riittää rahaa runsaasti myös ruokatarjoiluun. Luvassa on muun muassa jääveistoksin koristettu mereneläväbuffet sekä kimaltava hääkakku. Amerikkalaisessa realitysarjassa seurataan loisteliaiden luksushäiden valmisteluja suunnittelusta seremoniaan saakka.
14.55 Herkuilla hoikaksi: Katyn tyhjän lautasen syndrooma
(106). Katy on aina syönyt lautasensa tyhjäksi. Nyt hänestä tuntuu, että elämä pyörii ruoan ympärillä, eikä hänellä ole mitään itsehillintää syömisen suhteen. Poikaystävän ruokailutottumukset eivät ole sen paremmat, joten nyt ovat hyvät neuvot kalliit. Amerikkalaisessa realitysarjassa ruoanlaiton ammattilaiset Harry Eastwood, Allison Fishman ja Candice Kumai opettavat, kuinka syödä herkullisesti mutta silti pudottaa painoa.
15.25 Koto: Saippua
Itse tehtyjen joululahjojen mukana siirtyy rakkautta lahjan antajalta saajalle. Anu tekee itse saippuaa, joka puhdistaa ja kuorii ihoa mukavasti.
15.30 Market Kitchen: Suklaista sianlihaa
(102). Willie Harcourtcooze valmistaa suklaista sianlihaa. Ching-He Huang puolestaan kokkaa tulisia munakoisoja Sichuanin tapaan. Lisäksi Gordon Whistance kertoo kuulumisia niin tv-ohjelmistaan kuin uusista design-keittiötarvikkeistakin. Jun Tanakan katukeittiössä valmistuu sisäelimistä valmistettu porsasannos linssien ja salsa verden kera. Vieraat haastetaan myös ruokapokerin peluuseen. Brittiläinen ruokaohjelma, jossa kokataan Matthew Fortin ja Tom Parker Bowlesin johdolla sekä keskustellaan ruuasta.
16.20 Eastenders: Masentuneet merenelävät
(217016). Roxy ja Ronnie lastaavat matkalaukkunsa taksiin suunnatakseen lentokentälle ja sieltä Ibizan lämpöön. Pubissa kävijöitä kohtaa kerrassaan hupaisa näky, kun Bianca ja Jane joutuvat tarjoilemaan kalakauppiaiden illanvietossa mereneläviksi pukeutuneina. Bradleyn työkavereilleen järjestämät pippalot eivät mene aivan nappiin, mutta onneksi Jack pelastaa tilanteen. BBC:n tuottamassa suositussa draamasarjassa seurataan itäisessä Lontoossa sijaitsevan Albert Squaren naapuruston vilkasta arkea iloineen ja suruineen.
16.55 Rachael Ray Show: Kardashianin kartanossa
(5001). Viitoskauden aloitusjaksossa Rachael vierailee tosi-tv-julkkis Kim Kardashianin keittiössä. Mukana puuhastelemassa on koko perhe. Lisäksi piipahdamme Cake Boss -leipuri Buddy Valastron keittiössä.
17.45 Lääkärit: Syö, nuku, ulosta
(3087). Lääkärit puhuvat unikoulusta, uniapnean hoidosta, lihaskrampeista ja anafylaktisesta sokista. Lisäksi he vastaavat katsojien kysymyksiin ulosteesta. Amerikkalainen lääketieteen keskusteluohjelma.
18.30 Muutto vai remontti?: Sija soittimille
(40). Ryanin ja Ildan talossa on narisevat lattiat, epäkäytännöllinen ja kolkko kellarikerros ja liian vähän tilaa. Musiikkia harrastavan Ryanin soittimia lojuu ympäri taloa, ja perheen kaksi poikaa on ahdettu yhteiseen pieneen huoneeseen. Tyydyttääkö Hilaryn kellariremontti perheen lisätilan tarpeen, vai vetääkö Davidin esittelemä uusi koti pitemmän korren? Kanadalainen lifestyle-sarja asuntoonsa kyllästyneistä kodinomistajista, joiden asumisongelmien lääkkeeksi sisustussuunnittelija Hilary Farr tarjoaa remonttia ja kiinteistönvälittäjä David Visent uutta kotia.
19.00 Salatut elämät: Osa 2195
Katariinan ura on kuralla.
19.30 Tyylin oppitunnit: Käsityöläisyys designissa
(Sr2/23 Artsy Craftsy). Kun käsityöläisyys kohtaa designin, tuloksena on jotain tuttua, kotoisaa ja kekseliästä. Godefroy de Virieu ja Stefania di Petrillo ovat muiden muotoilijoiden ohella tehneet yhteistyötä perinteisten käsityötaitojen mestarien kanssa ja onnistuneet luomaan innovatiivisia käyttöesineitä. Luova yhteistyö on johtanut hedelmälliseen taitotiedon vaihtoon. Ranskalaissarjassa opitaan uutta muodista, sisustuksesta ja tyylin perusteista.
19.45 Tyylin oppitunnit: Blingisäihkettä
(Sr2/24 Le style bling bling). Bling-bling on rap-tähdiltä levinnyt leveilevä tyyli, joka pursuaa kimalletta ja kultaa. Jaksossa sukelletaan tähän reilusti ja humoristisesti liioittelevaan trendiin tutustumalla lehtikullattuihin koristemaljakoihin, kristallimosaiikista koottuun installaatioon, luksusporeallasvalikoimaan ja hotelli Meuricen prameaksi uudistettuihin ravintolatiloihin. Ranskalaissarjassa opitaan uutta muodista, sisustuksesta ja tyylin perusteista.
20.00 Joulu Kirstien tapaan: Joulu tulla jolkottaa
Kotitekoista Kirstien tapaan -sarjasta tuttu Kirstie Allsopp omistaa joulunajan kauniille koristeille, itse tehdyille lahjoille sekä yhdessäololle hyvän ruoan ja juoman parissa. Avausjaksossa hän tunnelmoi joulukoristeiden kimpussa. Brittiläinen sisustusohjelma.
20.50 Koto: Saippua
Itse tehtyjen joululahjojen mukana siirtyy rakkautta lahjan antajalta saajalle. Anu tekee itse saippuaa, joka puhdistaa ja kuorii ihoa mukavasti.
21.00 Tuomioja ja Aalto-Setälä, kirjan takana: Osa 14
Erkki Tuomioja ja Jaakko Blomberg keskustelevat ulkopolitiikasta sisäpiiriläisen silmin, kun käsittelyssä on Blombergin esikoisteos Vakauden kaipuu - kylmän sodan loppu ja Suomi.
21.30 Fokuksessa: Anna Netrebko
(Anna NetrebkoAnna Netrebko). Arvostettu venäläinen oopperalaulaja Anna Netrebko on räiskyvä persoona, joka sekä ihastuttaa että vihastuttaa ihmisiä. Jaksossa seuraamme hänen elämäänsä, jota rytmittävät tiukat päivittäisrutiinit muun muassa ruokavalion ja harjoittelun suhteen. Kropastaan on pidettävä huolta, jotta ääni pysyy kunnossa. Konserttimatkat kuljettavat Netrebkoa ympäri maailmaa, mutta samaan aikaan hänen on huolehdittava lapsestaan. Amerikkalainen henkilökuvasarja syventyy julkisuudesta tuttuihin henkilöihin ja valottaa heidän persooniaan.
22.00 Kuninkaallisen keittiön salaisuudet
(Secrets of the Royal Kitchen). Pääsemme Britannian kuningashuoneen palveluksessa työskennelleen Graham Newbouldin mukana tutustumaan hovin ruoanlaittoon ja suosikkiruokalajeihin. Ruokalistalla on yhtä lailla arkinen fish'n'chips-ateria kuin Skotlannista pyydettyä lohta hollandaise-kastikkeessa. Graham vie meidät myös tutustumaan kuninkaalliseen Britannia-alukseen ja loihtii Walesin prinssiparin hääaterian.
22.50 Sinkkuäitien talossa: Deittailua
Tämänkertainen johtaja Natasha Claxton on päättänyt, että äitien on aika alkaa käydä treffeillä. Taloon saapuu myös uusia asukkaita.
23.50 Koti kirkkaaksi: Sotkuinen etäavioliitto
(103). Tuore morsian on masentunut, koska hänen miehensä ei ole lupauksistaan huolimatta raivannut kodistaan tilaa vaimolleen. Avioitumisesta on kulunut jo puoli vuotta, mutta vaimo asuu edelleen omassa asunnossaan. Remonttitarvikkeet on hankittu, mutta miehellä ei ole viitseliäisyyttä kunnostaa taloa. Perheen lapset kaipaavat pelihuonetta alakertaan ja vaimo haluaa miehen entisen elämänkumppanin tavarat asunnosta pois. Amerikkalaisnäyttelijätär Niecy Nashin juontamassa realitysarjassa siivotaan ja stailataan epäsiistien ihmisten koteja uuteen uskoon.
00.40 Yön AVA
Yön interaktiivinen ikkuna!



LIV


23.30 Kumman kaa: Rusettiluistelut
Koulussa järjestetään pikkujoulut ja rusettiluistelut. Yllättäen Anne ja Ellu eivät saakaan osallistua järjestelyihin vaan Tarja hoitaa kaiken. Kuinka he nyt pääsevät valitsemaan parinsa? Joutuuko Ellu Ramin pariksi? Saako Anne Akin? Kotimainen komediasarja. (23') S02E01
00.00 Kumman kaa: Jengiä Kiss FM:stä
Annen ja Ellun kantabaari suljetaan, ja nyt on löydettävä uusi baari. Ensin tehdään toimintasuunnitelma, kartoitetaan uhat ja mahdollisuudet ja asetetaan kriteerit täydelliselle uudelle baarille. Menomekka ja Take it easy vaikuttavat lupaavilta. Mutta miten mennään jonon ohi? Kotimainen komediasarja. (24') S02E02
00.35 Remppa vai muutto: Liikaa luonnetta
75-vuotias talo natisee liitoksissaan eikä perheen pojilla ole yksityisyyttä. Rebecca ei halua uutta, steriiliä taloa, mutta Sean on päättänyt saada lisää neliöitä ja kylpyhuoneita. Amerikkalainen lifestyleohjelma. (44') S03E01
01.35 Remppa vai muutto: Vauva vailla huonetta
Julien ja Craigin kolmas lapsi syntyy pian, joten nyt on kiire. Onnistuuko Hilary loihtimaan vauvalle huoneen vai löytääkö David täydellisen, muuttovalmiin talon? Alku on takkuinen joka taholla. Amerikkalainen lifestyleohjelma. (44') S03E02
02.35 Remppa vai muutto Suomi: Viikin kompromissikoti
Kallion kasvatti Alina ja Pohjanmaan poika Jyri elävät ruuhkavuosia Helsingissä. Saako Marko ratkaistua lapsiperheen ahtaan pohjaratkaisun vai antaako Anne heille uutta ajateltavaa? Kotimainen realitysarja. (43') S01E01
09.00 Remppa vai muutto: Kärhämää tilasta
Levan ja Luken viiden makuuhuoneen koti on käynyt turhankin tilavaksi, kun osa perheen lapsista on muuttanut omilleen. Vaikka satavuotias talo kaipaa kipeästi päivitystä, sen omaleimainen vetovoima pitää etenkin Levaa otteessaan. Toiveissa on myös käytännöllinen opetustila, jossa Leva voisi vetää ranskantunteja. Amerikkalainen lifestyleohjelma. (44') S03E04
10.00 Koti koiralle: UUSI SARJA
Lämminhenkinen uutuusohjelma Koti koiralle seuraa hurmaavien kodinvaihtajakoirien tarinoita. Toisinaan omistajat joutuvat luopumaan karvaisista perheenjäsenistään esimerkiksi allergian tai muuttuneen elämäntilanteen takia. Ohjelmassa hännänheiluttajille pyritään löytämään parhaat mahdolliset uudet perheet, joissa koirat saavat kaiken ansaitsemansa rakkauden ja loppuelämän kodin. Ohjelman juontaa Janni Hussi ja johtavana koira-asiantuntijana toimii Tommy Wirén. Kotimainen eläinohjelma. (42') S01E05
11.00 Puutarhan pelastajat: Radan varjossa
Cat ja Joel asuvat lähellä junarataa, ja rajoitusmääräysten takia tontille ei voi istuttaa syvään juurtuvia kasveja. Haasteita riittää, kun Charlie ja Richin veljekset tarttuvat toimeen ankean puutarhan pelastamiseksi. Englantilainen lifestyleohjelma. (43') S04E18
12.00 Puutarhan pelastajat: Rinteen laella
Tiedossa on varsinainen unelmaprojekti, kun kohteena on rinnetontti kuvankauniin laakson laidalla Etelä-Walesissa. Metsään rajautuva puutarha jakautuu kolmeen tasoon, joista jokainen toimii erillisenä tilana. Tärkeintä on, että kokonaisuus sulautuu ympäröivään luontoon ja tekee kunniaa runolliselle maisemalle. Englantilainen lifestyleohjelma. (43') S04E19
13.00 Kiinteistöveljekset: Rempalla uuteen kotiin: Sisarusrakkautta
Sisarukset Jess ja Jason sekä Jessin mies Taylor ja kolme lasta ovat ahtautuneet samaan pieneen taloon. Jessin ja Jasonin on aika lähteä omille teilleen ja siispä nykyinen talo on myytävä. Jonathan kaataa seiniä saadakseen talon edustuskuntoon, ja Drew etsii Jessin ja Taylorin perheelle taloa isolla tontilla. Kanadalainen lifestyleohjelma. (42') S05E13
14.00 Kiinteistöveljekset: Rempalla uuteen kotiin: Mumma mukaan
Chris, Lisa, neljä lasta sekä mumma tarvitsevat isomman kodin. Ongelmana on perheen vanha kauttaaltaan puinen talo, joka ei ole myyntikunnossa. Jonathan auttaa peittämään puun, ja Drew tasapainottelee kovien vaatimusten kanssa etsiessään perheelle uutta kotia. Kanadalainen lifestyleohjelma. (42') S05E14
15.00 Sinkkuillallinen: Terveisiä rakkauden saarelta
.Love Islandista tuttu Anton etsii rakkautta. Kolme naista kokkaa hänelle aterian. Tunnistavatko naiset julkkiksen? Onko Anton naisten vai ruoan lumoissa? Löytääkö hän rakkauden? Englantilainen realitysarja. (43') S10E24
16.00 Sinkkuillallinen: Hauskuuttaja hakee hellua
Komedianäyttelijä Donna Preston tapaa kolme iloista velikultaa. Luvassa on hyvää ruokaa ja paljon naurua, ja viikon päätteeksi Donnalla on jo morsiuspuku yllään. Mitä muuta tyttö voisi toivoa? Englantilainen realitysarja. (44') S10E25
17.00 Remppa vai muutto Suomi: Viikin kompromissikoti
Kallion kasvatti Alina ja Pohjanmaan poika Jyri elävät ruuhkavuosia Helsingissä. Saako Marko ratkaistua lapsiperheen ahtaan pohjaratkaisun vai antaako Anne heille uutta ajateltavaa? Kotimainen realitysarja. (43') S01E01
18.00 Remppa vai muutto Suomi: Tyhjän kodin syndrooma
Tanjan ja Antin itse rakennettu omakotitalo Turengissa on liian iso kahdelle ja koiralle, mutta täynnä muistoja ja - tavaraa. Kääntyykö uusi sivu elämässä rempan vai muuton avulla? Kotimainen realitysarja. (43') S01E02
19.00 Nyt jos koskaan
Näin syntyi biisi Nyt jos koskaan. .Sami on kutsunut Karoliinan rinnalle huikean Anu Sinisalon, jonka kanssa unelmat toteutuvat isosti ja takuuvarmasti. Karoliinan rohkeus ja heittäytyminen palkitaan, kun musiikkistudiossa odottaa todellinen yllätys. Kotimainen realityohjelma. (42') S01E04
20.00 Rikkaat ja rahattomat
Hummerin penkiltä ikkunaostoksille. .Rita ja Aki Manninen hyppäävät pois hulppean elämän aallonharjalta ja pääsevät elämään rahatonta lapsiperhearkea vaihtoparinsa Oskun ja Yasminen luo. Viikko tuo oivalluksia rahasta ja sen puutteesta. Kotimainen realitysarja. (39') S02E01
20.58 Keno ja Synttärit
Illan Keno-arvonnan tulokset. .Arvonta on suoritettu Poliisihallituksen hyväksymällä arvontajärjestelmällä. Keno-arvonnan tulokset myös Veikkauksen sivuilta www.veikkaus.fi. Kotimainen visailuohjelma. (2') S2022E37
21.00 Bridget Jones - elämäni sinkkuna
(Bridget Jones' Diary/Englanti - Ranska 2001). Helen Fieldingin samannimiseen menestyskirjaan perustuva romanttinen komedia, jonka taustalta löytyvät elokuvien Notting Hill sekä Neljät häät ja yhdet hautajaiset tekijät. Osuvassa pääosaroolissa nähdään Oscar-voittaja Renée Zellweger. Uuden vuoden kynnyksellä 32-vuotias sinkku Bridget Jones päättää ottaa elämänsä syyniin ja ryhtyy pitämään päiväkirjaa. Milloin mopo karkaa käsistä juoman tai miesten suhteen, milloin työpaikan. Mutta kuka on se oikea, kun on kyse rakkaudesta? Pääosissa: Renée Zellweger, Hugh Grant, Colin Firth, Celia Imrie, Gemma Jones, Jim Broadbent, James Faulkner, Charmian May. Ohjaus: Sharon Maguire. (92')
23.00 Tulossa: Farmi Suomi
Tulossa Nelonen Median kanavilla. Kotimainen ohjelma. (4')
23.05 Holmes NYC: Metsään
Miljardööri Odin Reichenbach ottaa yhteyttä Watsoniin ja pyytää apua uhkauskirjeiden alkuperän selvittämisessä. Holmes ja Watson tutkivat myös kolmea murhaa, joilla tuntuu olevan jonkinlainen yhteys. Amerikkalainen draamasarja. (38') S07E05
00.00 Remppa vai muutto: Toinen jalka ulkona
Pam ja Paul ostivat kaksi vuotta sitten kiireellä talon, jonka lukuisat neliöt on pilkottu seinillä pieniin osiin. Paul ei ole koskaan tuntenut siellä oloaan kotoisaksi, mutta Pam haluaisi antaa kodilleen lisää rakkautta. Amerikkalainen lifestyleohjelma. (44') S03E03
01.00 Remppa vai muutto: Kärhämää tilasta
Levan ja Luken viiden makuuhuoneen koti on käynyt turhankin tilavaksi, kun osa perheen lapsista on muuttanut omilleen. Vaikka satavuotias talo kaipaa kipeästi päivitystä, sen omaleimainen vetovoima pitää etenkin Levaa otteessaan. Toiveissa on myös käytännöllinen opetustila, jossa Leva voisi vetää ranskantunteja. Amerikkalainen lifestyleohjelma. (44') S03E04
02.00 Remppa vai muutto Suomi: Tyhjän kodin syndrooma
Tanjan ja Antin itse rakennettu omakotitalo Turengissa on liian iso kahdelle ja koiralle, mutta täynnä muistoja ja - tavaraa. Kääntyykö uusi sivu elämässä rempan vai muuton avulla? Kotimainen realitysarja. (43') S01E02



TV5


21.00 Ajojahti
Los Angelesissa tapahtuu arvokuljetuksen ryöstö. Tunnelma tiivistyy, kun huippupoliisi Vincent Hanna (Al Pacino) pääsee mestarivaras Neil McCauleyn (Robert De Niron) johtaman rikollisliigan jäljille. (Heat, trilleri, USA, 1995, ohjaus: Michael Mann, pääosissa: Robert De Niro, Val Kilmer, Al Pacino, Tom Sizemore, Jon Voight, 160 min)
00.15 5D: Ketjupolttajalapset
Yhä useampi alle 10-vuotias lapsi on tupakointikoukussa. 5D-dokumentissa haastatellaan tupakoivia lapsia, heidän vanhempiaan sekä opettajia ja läheisiä, ja otetaan selvää sauhuttelun syistä. (Child Chain Smokers, dokumentti, Iso-Britannia, 2006)
01.20 NCIS Rikostutkijat: Kaksoisolennot
Telemarkkinoija kuulee puhelimessa asiakkaansa tulevan murhatuksi. Ruumista ei kuitenkaan löydy. NCIS aloittaa tutkimukset selvittämällä, onko murhaa edes tapahtunut. (Navy NCIS, draamasarja, USA, 2004)
02.10 Farscape: Terra firma
Crichton palaa Maahan ja joutuu päättämään, kuinka paljon kertoo avaruudessa viettämästään ajasta. Sillä välin Grayza ja Scorpius punovat tahoillaan omia juoniaan. (Farscape, sci-fi-draama, USA, 2002)
03.05 Yöikkuna
07.00 Lego Hero Factory
Lego-aiheinen lasten animaatio (Hero Factory, animaatio, USA, 2010)
07.30 Haamu talossa
Leskeksi jäänyt Ralf ostaa vanhan tavernan ja aloittaa uuden elämän lastensa kanssa. Perhe ei tiedä, että tavernassa asuu joukko kummituksia, jotka eivät ilahdu tulokkaista. (Spook Inn, perhe-elokuva, Saksa, 2009, ohjaus: Holger Haase, pääosissa: Annette Frier, Pasquale Aleardi, Thomas Heinze, 90 min)
09.10 Home and Away
Dan ja Leah kertovat Ryanille häistään, ja toisin kuin he olivat toivoneet, Ryan suhtautuu tietoon hyvin negatiivisesti. Josie vaikenee menneisyyteen liittyvästä salaisuudestaan. (Home and Away, draamasarja, Australia, 2005)
09.35 Terve ja näkemiin: Lentoaseman tyylikuningas
Patty kertoo, kuinka hän aloitti uuden elämän Australiassa miehensä kuoleman jälkeen. Warren tulee lentokentälle vastaan kaunista ja tulista argentiinalaista tyttöystäväänsä. (Hello Goodbye, tosi-tv-sarja, Australia, 2009)
10.05 Ostos-TV
12.05 TV-Shop
13.05 Maksutta maailman ympäri: Kahden meren välissä
Alex ja Zsolt tutustuvat Etelä-Afrikkaan. Matka jatkuu Kapkaupungista pohjoiseen. Matkan varrella nähdään maailman korkein benjihyppy sekä surullisenkuuluisa Soweton slummi. (Around the World for Free, tosi-tv-sarja, USA, 2008)
14.00 Amerikan hauskimmat kotivideot
Amerikan hauskimmat kotivideot esittää koomisimmat katsojien lähettämät videot, joissa lemmikkieläimet sekoilevat, perheenisät saavat pallosta nivusiin ja teinipoikien stuntit menevät pieleen. (America's Funniest Home Videos, viihdeohjelma, USA)
14.30 70's show: Elämäsi paras joulu
Eric järjestää joulubileet kellarissaan, ja ilmassa on suuren juhlan tuntua. Tunnelmaa värittävät poliisit ja terästetty booli. (That 70's show, komedia, USA, 1999)
15.00 Merivartijat: Ruorijuopot vauhdissa
Merivartijat joutuvat selvittelemään useamman ruorijuopon toilailuja. Meripelastusseura huolehtii sairastuneesta miehestä. (Kustbevakarna, tosi-tv-sarja, Ruotsi, 2008)
16.00 Smile TV
Sketsiohjelma. (Smile TV, viihde, Kanada)
16.30 Lentokentällä
EasyJetin henkilökunta joutuu tekemisiin usean tyytymättömän kansainvälisen asiakkaan kanssa. Lentoyhtiö on hankkinut upouuden lentokoneen, jonka on tarkoitus viedä Lutonin henkilökuntaa yläilmoihin, kun matkaan tuleekin mutka. (Airline, tosi-tv-sarja, Iso-Britannia, 2004)
17.00 Amerikan hauskimmat kotivideot
Amerikan hauskimmat kotivideot esittää koomisimmat katsojien lähettämät videot, joissa lemmikkieläimet sekoilevat, perheenisät saavat pallosta nivusiin ja teinipoikien stuntit menevät pieleen. (America's Funniest Home Videos, viihdeohjelma, USA)
17.30 Meidän faija: Par pariskunnalle
Jay haluaa viettää laatuaikaa Michaelin kanssa ja päättää lähteä tämän seuraksi golfkentälle. Junior laatii Franklinin avulla hakuesseetä collegeen. (My wife and kids, komediasarja, USA, 2003)
17.55 70's show: Hiihtoretki
Jackie kutsuu porukan perheensä hiihtomajalle. Makuuhuoneita on vain yksi, juotavaa ja lunta piisaa, mutta joku on silti jäädä hauskanpitoa vaille. (That 70's show, komedia, USA, 1999)
18.25 Scooby Doo
Mysteeri Oy:n jäsenet ovat taas koolla, kun he saavat toisistaan tietämättä kutsun Aavesaaren teemapuistoon. Aavesaarella tapahtuu kummia, ja mysteerin ratkaisu vaatii rohkeutta, hoksottimia ja yhteistyötä. (Scooby-Doo, seikkailukomedia, USA, 2002, ohjaus: Raja Gosnell, pääosissa: Freddie Prinze Jr., Sarah Michelle Gellar, Matthew Lillard, Linda Cardellini, Rowan Atkinson, 78 min)
20.00 Kalajoen hiekat
Banaania pyllyn alle. Nuoret ovat odottaneet koko kesän, että pääsevät jet skin kyytiin, ja tänään se toteutuu. Marta kokee kauhun hetkiä veden varassa. Vanessan ja hänen tyttöystävänsä hauska päivä Jukuparkissa äityy yhdeksi suureksi mustasukkaisuusdraamaksi. (Kalajoen hiekat, kotimainen tosi-tv, 2011)
20.30 Pikku-Britannia
Vicky Pollard jää kiinni irtokarkkien varastamisesta, Daffyd kertoo vanhemmilleen homoudestaan, ja Vanessa Feltz vierailee laihdutusryhmässä. (Little Britain, komediasarja, Iso-Britannia)
21.00 Villit kuviot 2
Villit kuviot -kulttijännärin (1998) jatko-osa jatkaa tutuissa kuumissa tunnelmissa. Lukioikäisen Brittneyn rikas isäpuoli kuolee, ja luvassa on mittava perintö. Kateellisella luokkatoveri Mayalla on kuitenkin muita suunnitelmia. (Wild Things 2: The Glades, toiminta, USA, 2004, ohjaus: Jack Perez, pääosissa: Susan Ward, Katie Stuart, Leila Arcieri, Michael Chieffo, Linden Ashby, 108 min)
23.20 Operation Repo
Lain kourissa. Päivän jaksossa takavarikoidaan autoja mm. esiintymällä huoltomiehinä. Vastoinkäymisiä tulee niin hankalien asiakkaiden kuin vaarallisten autojenkin kanssa, jolloin virkavalta puuttuu peliin. (Operation Repo, tosi-tv-sarja, USA)
23.50 Score
SARJA ALKAA. Ajankohtainen peli- ja tekniikkaohjelma Score pureutuu monipuolisesti pelimaailmaan ja sen tekijöihin juontaja Niki Rädyn johdolla. Ensimmäisessä jaksossa vierailevat Aamupoikien Renne Korppila ja Battlefield-pelin tekijä Aleksander Grøndahl. (Score, kotimainen viihde, 2011)
00.00 Playboy esittää: Sexcetera
Fetissisuosikit. Jaksossa muistellaan menneen kauden kiinnostavimpia fetissejä. (Sexcetera, viihteellinen asiaohjelma, USA, 2007)
01.05 Viekkaat veijarit
Daavid I. Nate on jo kauan halunnut kostaa vakuutusmiljonääri Ian Blackpoolille, joka ei suostunut aikoinaan maksamaan hänen kuolemansairaan poikansa hoitoa. (Leverage, draama, USA, 2008)
01.55 Oikeuden puolustaja: Pimeyden töitä, osa 1
Suuryrityksen entistä turvapäällikköä syytetään ammuskelusta entisellä työpaikallaan. Nick joutuu päästämään syytetyn vapaaksi lakiteknisistä syistä, vaikka valvontakamerat tallensivat tapauksen. (Dark Justice, draamasarja, USA)
02.50 Kysy seksistä: Helikopteri
Ollen ja Martinin vieraina ovat Robinson-kilpailija Jenny Ekstrand ja stand up -koomikko Tomas Järvheden. Studiossa keskustellaan mm. siitä, miksi miehet leikkivät sukupuolielimillään ja mikä olisi sopiva ystävänpäivälahja seurustelukumppanille. (Fråga Olle, viihde, Ruotsi, 2008)
03.45 Yöikkuna



SuomiTV


23.30 Poliisipartio: Epävakaat epäillyt
Jaksossa liikennepoliisit kohtaavat räjähdysherkkiä epäiltyjä, joiden käytös on ennalta-arvaamatonta. Amerikkalainen tosi-tv-ohjelma.
17.30 Brittien huippuhurtta haussa
Neljä koiraa omistajineen kilpailee pääsystä Brittien huippuhurtta haussa -ohjelman välierään. Karsinnassa kotikoirat harjoittelevat huippukouluttajien ohjauksessa agilitya, jäljittämistä ja koiratanssia. Brittiläinen vapaa-ajanohjelma.
18.30 Kingit kotivideot
Kingit kotivideot on hauska ja nopeatempoinen sarja, jossa käydään läpi Euroopan parhaita hetkiä, joita on koskaan taltioitu piilokameralle. Ohjelma on täynnä nokkelaa ja perheystävällistä viihdettä.
18.55 Uutiset
Päivän uutiset toimittaa STT.
19.00 Edessä uusi elämä
Komedia kertoo yksinhuoltaja Christinen (Julia Louis-Dreyfus) elämästä ja välillä vaikeistakin ihmissuhdekuvioista. Amerikkalainen komediasarja.
19.30 Heidi Klumin hullunkurinen perhe
Supermalli ja superäiti Heidi Klumin emännöimässä viihdeshow’ssa tavataan tavallisia lapsia, joilla on hysteerisen hauskoja juttuja. Heidikin tietää, että lapsen suusta se totuus kuullaan. Amerikkalainen viihdeohjelma.
20.00 Sinä olet kokki!
Arvostettu ja palkittu keittiömestari Pekka Terävä keksii herkullisen ratkaisun tunnetun vieraansa kokkauspulmaan. Vieraana Kristiina Komulainen, joka haluaa oppia kastikkeiden salat. Juontajana toimittaja Sari Helin. Tuotanto SuomiTV.
20.30 Aivan pihalla
Regan Burns tekee valemarkkinatutkimusta Blockbuster-videovuokraamossa ja pitää samalla salamakierroksen kolmelle kikattelevalle raketti-insinöörille. Tällä kertaa visaillaan myös ravintolassa ja patjakaupassa. Amerikkalainen viihdeohjelma.
21.00 Conan
Conan O'Brienin vetämä talkshow.
22.00 Tahdotko?
Jade vastaa Anthonyn kosintaan suuren yleisön edessä. Chris kosii tyttöystäväänsä Elizabethia delfinaariossa. Randall järjestää mielitietylleen Simonelle unohtumattoman elämyksen. Australialainen tosi-tv-ohjelma.
22.30 Ravi-ilta
Kooste illan V4-ravilähdöistä.
23.00 Kovat kytät
Ennennäkemättömiä, toiminnallisia ja nopeatempoisia kohtauksia poliisin työstä. Amerikkalainen tosi-tv-ohjelma.
23.30 Poliisipartio: Öiset takaa-ajot
Jaksossa nähdään kolme yöaikaan sattunutta taka-ajoa. Pimeys tuo lisähaastetta liikennepoliisin työhön, ja öiset takaa-ajot ovat vaarallisempia, koska näkyvyys on heikompi kuin päiväsaikaan. Amerikkalainen tosi-tv-ohjelma.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jouluaatto 2005, listamuodossa

Jouluaatto 2005, tarkempi versio

Arkisto